Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo
1

Katana i Kaljanac zlatni na prvenstvu BiH za seniore i kadete

Sarajevo-x.com
Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo ovog je vikenda nastupao na 10. prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore i 9. prvenstvu Bosne i Hercegovine za kadete, koje se održalo u Derventi.

U konkurenciji oko 220 takmičara iz 20 bh. klubova, izabranici Novog Grada, njih osam, osvojili su dvije zlatne, tri srebrene i dvije bronzane medalje. Na osnovu pojedinačnih rezultata naših takmičara osvojeni su i pehari za drugo mjesto u ukupnom poretku seniorskih takmičara, te drugo mjesto u ekipnom poretku seniorki.

Najzaslužniji za uspjeh su takmičari koji su osvojili zlatne medalje za Novi Grad Sarajevo. To su Amir Katana u kategoriji seniora iznad 87 kg i Nejla Kaljanac u kategoriji seniorki do 49 kg. Srebrene medalje su osvojili Emir Kaljanac u kategoriji seniora do 58 kg, Bahra Avdović u kategoriji seniorki do 73 kg i Dina Čukurija u kategoriji seniorki do 67 kg. Bronzane medalje su osvojili Armin Gredić u kategoriji seniora do 80 kg i Samra Muratović u kategoriji kadetkinja do 41 kg, a nažalost Edna Abaspahić, u kategoriji kadetkinja do 47 kg je ostala bez plasmana na ovom državnom prvenstvu.

"Nažalost, naš tim je nastupio u malo okrnjenom sastavu, te je i prije svega to prouzrokovalo izostanak rezultata kakvog su svi inače očekivali. Neki zbog bolesti, a neki zbog povrede ili drugih problema s kojima se susreću nisu mogli nastupiti, mada je ekipa koja je svojim prisustvom ostavila traga, dala sve od sebe. U svakom slučaju drugo mjesto u poretku seniora, te pomenute medalje nisu nimalo zanemariv rezultat. Međutim, naše aktivnosti idu dalje, te već slijedećeg vikenda nastupamo u belgijskom Gentu, na evropskom turniru A klase i svjetskom turniru G1 klase Belgian Open 2012, koji je već okupio oko 1200 takmičara iz 60 država i 250 timova. Nakon nastupa u Belgiji do kraja ljeta nas očekuju još nastupi u Austriji i Njemačkoj, te nekoliko turnira u regiji", kazali su treneri kluba Haris Husić i Belmir Berberović.