Briljira u 36. godini
1.4k

Džeko nakon nagrade koju je dobio: Hvala Bogu da nije bilo Brozovića

H. H.
Edin Džeko s nagradom za igrača utakmice (Foto: Inter FC)
Edin Džeko s nagradom za igrača utakmice (Foto: Inter FC)
Edin Džeko je s dva gola bio junak utakmice Lige prvaka između Intera i Plzena (4:0), a nakon utakmice našalio se na račun klupskog kolege i hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića koji nije igrao zbog povrede.
U izjavi za Prime Video Dijamant se osvrnuo na činjenicu da je proglašen za igrača utakmice, zbog čega je dobio i UEFA-inu tradicionalnu nagradu.

"Ja sam najbolji na terenu? Hvala Bogu da nije bilo Brozovića", rekao je s osmijehom najbolji bh. igrač, te se osvrnuo na samu utakmicu.

"Osim prvih 10-15 minuta, mislim da smo dobro igrali. Radim ono što moram za tim, to mi je dužnost. Nekad ti ide bolje, nekad manje dobro, ali ja se uvijek trudim da dam sve od sebe čak i sa 36 godina", ispričao je Dijamant, koji je otkrio zašto je čučnuo nakon centaršuta kod akcije za prvi gol Intera.

"Kod gola Mkhitaryana sam se spustio, jer sam čuo da neko ide na loptu. Mislio sam da je Dumfries, iako ga nisam očekivao na tom mjestu. Bilo je kao pola asistencije", ponovo se našalio.

Džekin ugovor s Interom ističe na kraju sezone, ali kako kaže, fokusiran je samo na teren.

"Ne razmišljam o tome, sezona je u toku. Osjećam se dobro i znam da još mogu da igram na ovom nivou, a onda će sve ostalo doći", poručio je Edin za kraj.

Inače, Džeko je golovima protiv Viktorije Plzen napredovao na listi najboljih strijelaca u historiji Lige prvaka.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH u pobjedi protiv Plzena (4:0) postigao je nova dva gola koja su mu donijela plasman na 33. mjesto vječite liste strijelaca u Ligi prvaka.

Na 33. mjestu vječite liste strijelaca u Ligi prvaka Džeko je sada zajedno s Erlingom Haalandom, Jean-Pierreom Papinom i Ryanom Giggsom.