sport
0

Druženje fudbalera, košarkaša i rukometaša u bordo kućici

FENA
Fudbaleri Sarajeva, te košarkaši i rukometaši Bosne, večeras su se u bordo kućici družili s posjetiocima ''Sarajevo Holiday Marketa''.

Pristunim predstavnicima medija obratili su se rukometaš Damir Efendić i trener KK Bosna Dragoljub Vidačić, koji su najavili ambicije svojih ekipa u nastavku državnih takmičenja.

Efendić nije nezadovoljan učinkom RK Bosna u prvom dijelu takmičenja, ali smatra da je ekipa mogla ostvariti bolji rezultat.

"U drugom dijelu sezone moramo pokazati da možemo bolje i da smo ozbiljan kandidat za doigravanje za prvaka BiH. Mlada smo ekipa, otvorili smo dobro sezonu, ali nakon deset kola uslijedio je pad. Ukoliko ostane na okupu, ovaj tim može u narednim godinama do titule", kazao je Efendić.

Vidačić vjeruje da trenutni plasman košarkaša Bosne nije loš obzirom da je ekipa imala uspone i padove u prvom dijelu sezone.

"Imamo samo bod manje od prvoplasirane ekipe, što nije loše obzirom da smo imali oscilacija u igri. Posljednji meč protiv Građanskog iz Bijeljine možda je malo pokvario ukupni dojam. Malo su nas omele povrede i naravno, neke naše slabosti. Ne bih ništa prognozirao za nastavak sezone, ali pokušat ćemo se plasirati u Ligu 4", naglasio je Vidačić.

Današnji meč KK Bosna protiv ekipe Sparsa otkazan je jer su Sparsi otputovali na meč juniorske Eurolige u Rim.