{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljena Državna nagrada za sport: Vahidinu Musemiću nagrada za životno djelo

23.12.2015. u 15:58
185
5
Dodijeljena Državna nagrada za sport: Vahidinu Musemiću nagrada za životno djelo
185
Dodijeljena Državna nagrada za sport: Vahidinu Musemiću nagrada za životno djelo
Vahidin Musemić (Foto: FC Sarajevo)
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.
Prvu nagradu, za životno djelo, u iznosu od 8.000,00 KM dobio je Vahidin Musemić za osvojenu srebrenu medalju 1968. godine u nogometnom takmičenju u Kupu Evrope s tadašnjom reprezentacijom Jugoslavije. Kao igrač FK Sarajevo odigrao je 182 utakmice i postigao 83 gola, što ga svrstava među pet najboljih klupskih strijelaca svih vremena.

Drugu nagradu u iznosu od 7.000,00 KM dobila je Seniorska reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci za više osvojenih medalja na evropskim i svjetskim takmičenjima, među kojima je i posljednja zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci, održanom u junu 2014. godine u poljskom gradu Elblagu.

Zahvalnicama su nagrađeni HŠK Zrinjski Mostar, prvak u nogometu u sezoni 2014/2015 i učesnik Evropske lige prvaka, i Bajro Obuća, koji posjeduje više međunarodnih titula FIDE-e, uključujući i licencu FIDE-e kao sudija s titulom ''International Arbiter'' te licencu FIDE-e kao trener s titulom ''FIDE instructor'', a kao šahista ima titulu međunarodnog majstorskog kandidata i FIDE rejting 2162.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: