Srbijanci razočarani
0

Divac: Govorio sam samo o šansi za 10 medalja

Totalsport
Vlade Divac
Vlade Divac
Srpska sportska javnost razočarana je dosadašnjim učinkom svojih predstavnika na Olimpijskim igrama u Londonu, a predsjednik tamošnjeg olimpijskog odbora Vlade Divac pokušava smiriti situaciju.

Najavljivao je Divac pohod na 10 odličja, no za sada su stigle samo dvije medalje uz nekoliko popriličnih razočaranja.

"Na Olimpijskim igrama, kao i u životu, ima lijepih ali i neugodnih iznenađenja, uspona i padova, ali za sada ne želim podvlačiti crtu dok takmičenja traju. Uoči polaska u London govorio sam o prilici za 10 medalja, a dogodilo se da su Zorana Arunović, Novak Đoković i Milorad Čavić zauzeli četvrta mjesta. S druge strane, Ivana Maksimović je uzela medalju gdje ju nismo očekivali, tako je to u sportu", izjavio je čelnik Srpskog olimpijskog odbora.

"Mene ta četvrta mjesta raduju jer govore da imamo perspektivu, a samo treba nastaviti s radom. Moram ipak, kao navijač, reći da sam razočaran učinkom odbojkaša i rukometaša", napomenuo je Divac koji se posebno osvrnuo na neuspjeh srpskog barjaktara Novaka Đokovića.

"Razgovarao sam s Noletom odmah poslije meča s Del Potrom i moram reći da mu je jako teško palo što je ostao bez medalje jer se osjećao perjanicom naše delegacije u Londonu. Cijelu je sezonu podredio Roland Garrosu i Olimpijskim igrama i, nažalost, nije uspio. Molim građane da mu daju podršku. On je ipak planetarna zvijezda, a najavio mi je da u Riju ide na zlato. Od klinaca koji dolaze očekujem još bolje rezultate u Riju, osim Čavića, jer ako on bude tamo i ja ću igrati košarku", našalio se na kraju Divac.