Zbog uspjeha u Londonu
0

Načelnik Bećirević uručio novčane nagrade zlatnim odbojkašima

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević danas su u Općini primili predstavnike reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci - selektora Mirzu Hrustemovića i reprezentativca Dževada Hamzića i uručili im simbolične novčane nagrade povodom osvajanja zlatne medalje na nedavno održanim Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Općinu Centar predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević je kazao da je za njega velika čast i zadovoljstvo da se nalazi u društvu najuspješnijih sportista u našoj zemlji.

"U posljednje vrijeme nas je malo toga moglo obradovati. Uspjeh naših zlatnih odbojkaša, kao i muške košarkaške selekcije je nešto najljepše što je obilježilo minuli period. Pošto su te dvije reprezentacije igrale isti dan, a i termini odigravanja utakmica su se poklapali, pratio sam oba meča. Kada su zvižduci označili kraj utakmica bio sam neizmjerno sretan što su naše selekcije ostvarile trijumf. Hvala vam na posjeti i vjerujem da ćete i u budućnosti osvajati najsjajnija odličja", rekao je načelnik Bećirević.

Selektor našeg najboljeg tima sjedeće odbojke Mirza Hrustemović se zahvalio na prijemu i rekao da je prezadovoljan ostvarenim rezultatom koji pokazuje da se svaki trud na kraju isplati.

"Sama organizacija Paraolimpijskih igara je bila na veoma zavidnom nivou, od televizijskog prenosa koji je emitovan sa više emocija nego obično, pa do onih najsitnijih detalja Paraolimijade. Sedmica u kojoj smo osvojili zlato je bila posebna za našu zemlju. Pored našeg velikog uspjeha, pobjede su ostvarili i naši košarkaši i nogometna selekcija, tako da su se strasti među navijačima i građanima BiH dodatno rasplamsale. Kada je riječ o Općini Centar, moram spomenuti kako je i sjedeća odbojka i krenula iz središnje sarajevske općine, te da je na Džidžikovcu osnovan OKI "Spid". Hvala načelniku i svima na prijemu, lijepo je kad čovjek svakodnevno prima čestitke", kazao je selektor Hrustemović.

Prema riječima reprezentativca Dževada Hamzića, naš tim nije bio među favoritima u Londonu, pa čak ni blizu osvajanja najsjajnijeg odličja.

"Mi smo od samog starta bili otpisani, ali smo pomoću našeg najjačeg oružja - dobrog kadra i psihološke prednosti uspjeli doći do zlata. Ova medalja mi je draža nego ona iz Atine jer je sa više muke osvojena. Hvala Općini Centar na čelu sa načelnikom Bećirevićem", kazao je Hamzić.