sport
6

Deseci navijača dočekali zlatne momke BiH na Sarajevskom aerodromu

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci vratili su se u Sarajevo iz poljskog Elblaga, u kojem su osvojili osmu uzastopnu zlatnu medalju sa evropskih prvenstava.

Najbolji bh. odbojkaši, koji tokom cijelog prvenstva nisu izgubili niti jedan set, na putu do finala pobijedili su Srbiju, Hrvatsku, Holandiju i Ukrajinu, dok su u meču za zlatnu medalju bili bolji od selekcije Rusije s 3:0 po setovima.

"Rusija je jedina reprezentacija koja je bila blizu da nam uzme jedan set, ali nismo ni njima to dozvolili zahvaljujući upornosti i želji koje smo pokazali u svakoj utakmici. U svaki susret smo ušli maksimalno koncentrisani, što uvijek znaju prepoznati naši navijači koji nas dođu pozdraviti na aerodrom", izjavio je bh. reprezentativac Safet Alibašić.

Posljednji set finalnog meča protiv Rusije ušao je u produžetke pri rezultatu 25:25, ali najbolji bh. odbojkaši u tim trenucima pokazali su zašto su najbolji u Evropi.

Kapiten reprezentacije BiH Sabahudin Delalić ističe da je bh. tim u svakom susretu ispunio sve što je stručni štab zahtjevao.

"Prvi put nismo izgubili niti jedan set. Ispunili smo sve što je selektor zahtjevao, kao i obećanja data našim vjernim navijačima. sada se moramo spremiti za svjetsko prvenstvo, jer to je titula koja nam je izmakla u Americi. Nadam se da ćemo tom titulom zaokružiti ciklus kojim bi smo postali evropski, svjetski i olimpijski prvaci", naglasio je Delalić.

Reprezentaciju BiH na aerodromu dočekalo je stotinjak navijača, koji su došli pozdraviti najtrofejniju sportsku selekciju BiH.