sport
17

Zlatni odbojkaši: Kad pomislimo da je nemoguće pobijediti, javi se još veća želja

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković i ministar kulture i sporta KS-a Ivica Šarić primili su danas reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koja je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojila osmu uzastopnu zlatnu medalju.

"Svaki uspjeh potrebno je ponoviti nekoliko puta da bi došao do svijesti ljudi, a to je upravo ono što su naši zlatni reprezentativci učinili. Sjedeća odbojka nije samo sport, već stil života i njihova rehabilitacija. Oni predstavljaju državu, a Kanton Sarajevo, kao jedan od njihovih najvećih pratilaca, pomaže u skladu sa svojim mogućnostima", izjavio je Zeljković.

Premijer je naglasio da Kanton želi na adekvatan način zahvaliti sportistima koji na najbolji način predstavljaju BiH te da im želi pokazati da društvo cijeni ono što su postigli.

Reprezentacija BiH osvojila je zlatnu medalju bez izgubljenog seta tokom cijelog prvenstva. Selektor reprezentacije BiH Mirza Hrustemović kazao je da je takvom uspjehu značajno doprinijela "široka klupa" bh. tima.

"Iako smo finale protiv Rusije dobili s 3:0 u setovima, nije nam bilo lako. Grčevito smo se borili za svaki poen, a prevagu je donijela naša upornost i volja te široka klupa s kvalitetnim igračima. Pritisak koji smo osjetili uoči početka takmičenja pretvorili smo u motivaciju. Kada pomislimo da je nemoguće pobijediti, javi nam se još veća želja da istrajemo do kraja", kazao je Hrustemović.

Ministar Šarić je istaknuo da je u vremenu kada nas prate brojne nevolje lijepo imati generaciju "zlatnih" sportista, koji svojim trudom, zalaganjem i patriotizmom osvajaju odličja za BiH i predstavljaju je u svijetu u najboljem svjetlu.