Spektakl na Starom mostu
263

Constantin Popovici i Rhiannan Iffland pobjednici takmičenja Red Bull skokova u Mostaru

G. Š.
Foto: E. M./Klix.ba
Constantin Popovici iz Rumunije i Austalka Rhiannan Iffland su pobjednici skokova sa Starog mosta u Mostaru u finalnom takmičenju Red Bull Cliff Divinga koje je sedmu sezonu održano u Mostaru.

Ovaj dvojac se spektakularnim skokovima u Mostaru proslavio uz osvojene šampionske titule u tom gradu.

Popovici je šampionsku titulu u Mostaru osvojio među konkurencijom od 12 skakača spektakularnim skokovima u Neretvu sa platforme visoke 27 metara na Starom mostu.

Drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak Catalin Preda, dok je titulu trećeg najboljeg skakača Red Bull Cliff Divinga izborio Aidan Heslop iz Velike Britanije.

U ženskoj konkurenciji je skokovima sa platforme na Starom mostu visoke 21 metar briljirala braniteljica titule, Australka Rhiannan Iffland, dok se za drugo mjesto izborila Kanađanka Molly Carlson, a treće njena sunarodnjakinja Jessica Macualy.

Takmičenje u gradu na Neretvi je počelo u četvrtak prvom serijom skokova sa kamenog luka sa Starog mosta i nastavljeno jučer drugom serijom sa platformi koje su postavljene za muškarce na 27 metara i za žene na 21 metar.

Današnje finalno takmičenje je održano u dvije serije skokova i bilo je neizvjesno od samog početka pa do kraja.

Svaki skok je publiku ostavljao bez daha ledeći krv u žilama, a tabela sa pozicijama najboljih neprestano se mijenjala sve dok nije iznjedrila pobjednike takmičenja u Mostaru.

Ovaj događaj u Mostaru je uživo sa platoa ispod Starog mosta pratilo više hiljada ljudi koji su uživali u nesvakidašnjem spektaklu.