Vraća se nakon pauze
72

Buharalija: Mostar mi je mnogo dao, želim se odužiti tom gradu

Piše: Edin Isanović
Buharalija sa slavnim bokserom
Buharalija sa slavnim bokserom
Bh. bokser Adnan Buharalija nakon 43 profesionalna meča i poraza za WBC titulu napravio je pauzu. Ipak, nije mogao bez boksa pa je odlučio da se vrati u ring. Počeo je sa intenzivnim treninzima. Prvi dio priprema odradio je van granica naše države, u Austriji. Sprema se za meč koji ga očekuje u jedanaestom mjesecu ove godine u glavnom francuskom gradu.

U uvodu napominje kako mu je dugo trebalo da se vrati, kako fizički, tako i psihički.

"Nikada za sebe nisam govorio da sam vrhunski borac. Uvijek sam se trudio da budem realan. Koliko volim ovaj sport najbolje pokazuje podatak da sam svojevremeno, kada sam počeo trenirati boks, iz Fojnice autbusom putovao do Zenice kako bih vježbao. I to tri puta sedmično. Prve mečeve sam radio u kick-boksu i prvu godinu izgubio sam apsolutno sve borbe. Ipak, upornost se isplatila. Nakon toga šest puta sam bio prvak države i osvojio sam mnoge turnire“, kaže Buharalija za Klix.ba.

Boks je, kako kaže, počeo ozbiljnije trenirati u gradu na Neretvi.

"Mostar mi je toliko toga dao. Neki taj grad dijele na istočni i zapadni. Ja nikada nisam osjećao tu podjelu. Na obje strane sam bio prihvaćen i ne mogu se dovoljno zahvaliti ljudima koji su mi pomogli. Iz grada na Neretvi sve mi je krenulo na bolje. Prve korake naučio sam u BK Mostar, a u BK Zrinjski bila su mi uvijek otvorena vrata. Na neki način želim se odužiti tom gradu. Nadam se da ću u narednom periodu svoju boksersku priču završiti upravo tu“.

Adnan naglašava kako je imao čast da trenira sa braćom Klitschko, Valuevom,Briggsom, Wlodarczykom i Roy Jonesom Jr.

Kaže kako će se u novembru ove godine ,najvjerovatnije u Parizu, boriti protiv Francuza Juliena Perriauxa, koji ga je pobijedio u Fojnici.

"Veseli me još jedna stvar. Na istoj manifestaciji nastupit će ,po mom mišljenju, jedan od najboljih bh. boksera posljednjih nekoliko godina - Damir Beljo.On je radnik koji ne voli da se pokazuje previše. Na radost svih ljubitelja 'plemenite vještine' mislim da će tu borbu moći da gledaju uživo. Pregovara se sa jednom TV kućom. Dogovor je blizu na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je naš sagovornik.