Osveta za poraz u baražu
0

Brajić pregazio Portugal i Kanadu, a zapeo na Danskoj i Alžiru

Sarajevo-x.com
Jutros je u ranim jutarnjim satima šezdeset najboljih svjetskih nogometaša slobodnog stila vježbalo na samom kraju svijeta. Naime, organizatori Red Bull Street Stylea svjetskog prvenstva u nogometu slobodnog stila organizirali su rani jutarnji trening u sedam sati na nadmorskoj visini od 669 metara na vrhu Lavlje glave.

Takmičari su podjeljeni u osam grupa, gdje će se takmičiti na principu svaki sa svakim i najbolja dvojica iz grupe ulaze u osminu finala kada kreće sistem eliminacije.

Našeg takmičara Nedžada Brajića žrijeb nije nimalo usrećio jer je izvučen u grupi četiri ili takozvanoj grupi smrti. Pored našeg predstavnika u grupi su domaćin Južna Afrika, Danska - najveći favorit za osvajanje svjetske titule, kao i Alžir, Kanada, Kuvajt i Portugal.

Brajić je danas u prvim odmjeravanjima snaga unutar grupe glatko pobijedio Portugal i kako kaže osvetio se za Ćirin poraz u baražu. Nakon Portugala bez puno problema pao je i Kanadski predstavnik, ali Brizze iz Danske je bio prejak za bh. predstavnika.

Nakon poraza od Danca, Brajić se nije mogao koncentrirati na duel sa alžirskim predstavnikom koji je na kraju slavio sudijskim preglašavenjem 2:1 za Alžir. Neuspjeh protiv Alžira našeg predstavnika je doveo u veoma tešku situaciju, tako da sutra mora pobjediti domaćeg takmičara i Kuvajt kako bi se uspio plasirati u osminu finala.