Pravo u bradu
57

Stallone o McGregoru: Bio je arogantan i javno ponižen, potreban mu je revanš s Habibom

Klix.ba
Sylvester Stallone (Foto: AFP)
Sylvester Stallone (Foto: AFP)
Suvlasnik UFC licence i glumačka ikona Sylvester Stallone kritikovao je jednog od najboljih boraca današnjice Conora McGregora smatrajući da se nekadašnji prvak mora ponovo suočiti s Habibom Nurmagomedovom i u revanšu "ostaviti srce u kavezu".

"McGregor u svemu ovome treba pronaći inspiraciju. Treba da kaže: 'Uredu, prošao sam kroz težak period, javno sam ponižen, nalazim se na raskrsnici života i moram nešto uraditi. Suočio sam se sa svojim strahom. Suočio sam se s nevjerovatnim protivnikom koji se čini neuništivim. Habibom'. Jer ako ne ispuni svoj ideal, ako ne savlada svoj strah i ne pobijedi tog čovjeka ili barem ne pruži sve od sebe, mislim da će ga to proganjati do kraja života", rekao je popularni Rocky za TMZ.

Podsjetimo, McGregor je borbu za pojas lake kategorije protiv Nurmagomedova na UFC 229 izgubio prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi.

"Prošli put je izgubio jer je bio ogorčen. Bio je ponosan. Bio je arogantan. Došao je pred tog gospodina spuštenih ruku i ovaj ga je uništio. Mogao je bolje da se brani. Nije imao plan B. Ma, nije imao ni plan A minus. Sada mora da pokaže pravu veličinu. Dominirao je nad mnogim borcima na osnovu svoje genetike. Ali, onda je naišao na sebi ravnog. Zato sada imate dva UFC boga, ako želite tako da ih nazovete. Pobijedio ili izgubio, bitno je kako izgubite. Želim vidjeti revanš. Želim vidjeti tipa koji će ostaviti sve što ima na stolu. Jer, to je karakteristika istinskog prvaka. Prvak se bori do kraja", poručio je Stallone.