Hoće li White pristati?
707

Otac Habiba Nurmagomedova: Revanš s McGregorom? Može, ali za 100 miliona dolara

F. Z.
Abdulmanap i Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
Abdulmanap i Habib Nurmagomedov (Foto: EPA-EFE)
Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener dagestanskog borca Habiba, postavio je cijenu koju UFC mora platiti za revanš s Conorom McGregorom, nakon što je Irac savladao Donalda Cerronea u velter kategoriji na UFC-u 246.
McGregoru je trebalo svega 40 sekundi da riješi borbu sa Cerroneom i sada Irac želi revanš u lakoj kategoriji s Nurmagomedovom. Šef UFC-a Dana White također je najavio da je revanš meč između McGregora i Nurmagomedova sasvim izgledna opcija.

Nurmagomedov prvo mora odbraniti naslov prvaka protiv vjerovatno najtežeg protivnika do sada, Tonyja Fergusona, a borba je zakazana za 18. april u New Yorku. Abdulmanap Nurmagomedov rekao je da će razmisliti o revanšu, ali samo pod jednim uvjetom.

"I nama je potrebna osveta protiv McGregora, ali dajte nam 100 miliona dolara. Dan nakon borbe s Fergusonom uplatite taj iznos i onda može osveta, zašto ne? Ne znam, možda Dana želi organizovati revanš za taj iznos, njemu je potrebna ta borba", rekao je stariji Nurmagomedov, javljaju RIA Novosti.

Podsjetimo, Habib je slavio protiv McGregora u oktobru 2018. godine, a borbu je riješio u svoju korist gušenjem u četvrtoj rundi.