Otvorio mnoga vrata
16

Ko će biti sljedeći protivnik McGregora: Pljušte ponude, prozivke, špekulacije...

K. H.
Conor McGregor (Foto: AFP)
Conor McGregor (Foto: AFP)
Nekoliko sati nakon pobjede Conora McGregora protiv veterana Donalda Cerronea u Las Vegasu uveliko se priča o narednom protivniku ovog irskog UFC borca, a već sada su u opticaju mnogi vrhunski borci.
Svi ljubitelji UFC-a prvenstveno priželjkuju revanš borbe između McGregora i Habiba, no o tome je još uvijek rano pričati jer Nurmagomedov u aprilu treba da se bori protiv Tonyja Fergusona, nakon čega će puno stvari biti jasnije.

Ipak, nakon borbe između McGregora i Cerronea novinari su pitali vlasnika UFC-a Danu Whitea o mogućem revanšu ova dva borca, na šta je on imao vrlo zanimljiv odgovor.

"To bi bila najveća borba u historiji, a zarada bi vjerovatno bila blizu one iz meča McGregor - Mayweather. Conor sigurno želi tu borbu, a i ja bih to volio vidjeti, no također bi ga volio vidjeti i protiv Masvidala. Što se tiče borbe protiv Habiba, to bi bio meč koji bi se mogao održati bilo gdje, na bilo kojem stadionu, u bilo kojoj dvorani i sve bi bilo rasprodano. Što se tiče Moskve, mislim da se tu ne bi mogla održati ova borba iz mnogo razloga, ali vidjet ćemo. Ovi momci se mrze i mnogo loše krvi je između njihovih timova", kazao je White.

Također, White je potvrdio da pokušava organizovati i jednu borbu sa Mayweatherom, a ovaj borac je na društvenoj mreži Instagram odmah napravio dvije objave: Prvu za još jedan duel protiv McGregora, a drugu za historijski meč protiv Habiba, s tim da je uzvrat protiv McGregora dobio puno veću podršku javnosti.

Što se tiče samog McGregora, on je nakon borbe rekao da mu je apsolutno svejedno protiv koga će se boriti, a onda je u svom stilu vrijeđao neke od boraca koji su bili prisutni u Las Vegasu.

"Svaka budala koja je gledala meč može dobiti borbu protiv mene. Baš svako, jer meni nije bitno, a čak može i ova budala što sjedi za stolom", pokazavši na Paula Feldera, borca koji trenutno radi kao komentator, a koji je ranije kritikovao McGregora.

Nakon toga, McGregor je nastavio prozivati borce.

"Isto tako, borbu može dobiti i ova budala što sjedi ovdje u bade-mantilu", kazao je McGregor pokazavši na Jorgea Masvidala, borca velter kategorije.

Jedna od opcija je i borba protiv prvaka velter kategorije (do 77 kg) Kamare Usmana budući da je McGregor trenutno težak 77 kilograma pa je teško očekivati da je primamljiv protivnik za Habiba i njegovu laku kategoriju (do 70 kg), sve dok nije prvak. Onda će baš sve biti moguće.