Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vrhunski sportista u periodu nekog lijepog vremena za obične ljude
Lijepa gesta! Ovaj veliki čovjek je bio i veliki sportista.On nije bio šampion zato što je bio jugosloven ili hrvat,vec zato sto je imao srce kao u lava…rad i talenat i upornost,bila ga je milina gledati a nacionaliste treba ignorisati,negativci i kompleksasi žešći,obično papci sa kupljenim diplomama…
MI HRVATI NIKAD SE NISMO SMATRALI JUGICIMA TO NAM JE BILA TESKA UVREDA I ONDA JE POSTOJALA RH NESTO STO TI JE NAMETNUTO OD WW2 POBJEDNIKA(tu nespadaju mali srbijanci) NE MOZES VOLJETI ALI ISTRPILI SMO I TO MATE JE BIO I OSTAO HRVATSKI SIN.
Srbi prepusuju sebi sve medalje od svih sportista bivše Juge, pa mu onda propisno daju i ulicu tako da dokažu sebi da su to njihove medalje, a ne hrvatske jer se zna tko je Mate i odakle potiče. Da nije smiješno bilo bi žalosno.
A možda je bio Srbin, a nije ni znao.. ?!?
Pa srbende ce odmah reci cuj hrvatski,srbine Mate Zlatane Edine Luka itd
Moj otac ga je sreo kao momak još u Jugoslaviji/Puli jer je radio i živio tamo. Nekih kasnih 70tih ili ranih 80tih, bio je tamo kao dijete, školovao se i radio kao moler i sreo ga na željezničkoj stanici. Rekao je za njega da je dobar čovjek, koji je sasvim normalno razgovarao sa njima, balavcima kao da su odrasli.
To je li Hrvat, Srbin ili Bosanac sve mijenja. Gladan čovjek, čovjek bez kuće, bez dostojanstva, dobija sve to samo zato što ga zovete njegovim pravim porijeklom... JEST AL U K!!! ZATO OMLADINA ODE U NJEMAČKU I DJECA ĆE IM BITI NJEMCI, A VI SERITE DA JE TO VAŽNO DOK POLITIČARI SJEDE JEDU I DOGOVARAJU KAKO UZETI MILION VIŠE. GLUPANI GLUPI!!!
Znaju li oni uopće da je Hrvat? Da ne misle da je Rus, kukavna ti majka?
Ustvari, šta pričam ja budala. I Tesla je Hrvat, a Srbijanci ga s ponosom nose na novčanici. I još ne daju da ga i Hrvati stave na svoju euro kovanicu.
Tesla je amerikanac, jer da je Srbin ili Hrvat, ostao bi u ovoj vukojebini sa našom stokom. To uključuje i Bosnu. Sve ovdje je zavidno po sistemu nek mi crkne krava, samo da komšiji crknu dvije. Nekad i dvije za komšijinu jednu, dobro mi računamo, ali nemamo dobre namjere.
Dok je bio ziv dicio se sa satom kojeg je dobio od druga Tita. R.I.P. legendo
Dobiva hahaha
On je bio prvo veliki čovjek pa onda sve ostalo. Zato bi u svakom gradu većem u ex Yu trebalo da ima njegova ulica.Koliko nam je Parlov svima u bivšoj državi sreće a i nervoze donio dok smo ga gledali. Počivaj u miru MP!!!
Bio si car. Sampion koji se ne radja vise
Jedan je Mate Parlov...
I Marijan Benes bi trebao dobiti ulicu u Bosni! Najvise potcenjen sportista na nasim prostorima..
I Marijan Benes bi trebao dobiti ulicu u Bosni! Najvise potcenjen sportista na nasim prostorima..
gledaj kako su bokseri bili i izgledali prirodno