Najavio borbu
0

Miran Fabjan o utjecaju ramazana na meč sa Žgelom: Pričao sam o tome s hodžom, post će me ojačati

E. K.
Miran Fabjan (Foto: FNC)
Miran Fabjan (Foto: FNC)
Slovenački MMA borac Miran Fabjan je najavio borbu sa Mariom Žgelom te je u razgovoru za hrvatske medije govorio o spektaklu koji će se održati 30. marta u Ljubljani.

Između ostalog, Fabjan koji je nedavno prešao na islam, je govorio i o tome kako će post utjecati na njegovu pripremu za meč.

"Ništa. Samo će me ojačati. Ako ne možeš izdržati, možeš pojesti ili popiti, Bog ti to dozvoljava, a onda možeš nadoknaditi kad nemaš meč. Razgovarao sam o tome s hodžom. Mislim da ćemo to zajedno izgurati, ja ću dati sve od sebe, a dalje će Bog odlučiti kako i što. Sigurno neće biti lakše Žgeli zbog toga", rekao je Fabjan za Index te se osvrnuo i na to kako je prešao na Islam.

"Nakon zatvora sam prešao na islam. Imao sam težak period u životu, drogirao se, tražio sam spas u vjeri i predstavili su mi islam. Kad sam se počeo klanjati Allahu i živjeti po islamskim zakonima, sve me prošlo. Sad živim potpuno drukčiji život, bitna mi je obitelj i da smo zdravi, nije mi više bitno materijalno jer sve što prenosimo na drugi svijet su naša djela i ako su ona dobra, bit će nam dobro i na tom svijetu. U to sam sad sto posto uvjeren i napravit ću sve da prenesem samo dobra djela", dodao je Fabjan.

U islamu ga je privklo to što se moraš odricati puno više stvari, ali će dobiti i veću nagradu od Boga.

"Puno je intenzivnije. Imaš vrijeme od kada do kada se moliš, imaš ramadan, moraš se puno više odricati, ali ćeš dobiti puno veću nagradu od Boga", poručio je.