K1 i Kickboks
276

Mahmić i Krnjić bez finansijske podrške vlasti osvojili zlato i srebro na Svjetskom prvenstvu

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Svjetski prvak u WAKO kickboksu Bahrudin Mahmić i viceprvak u K1 Ahmed Krnjić s predstavnicima svog kluba "Isak" danas su u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" održali konferenciju za novinare, gdje su naglasili da su otišli na takmičenje bez pomoći institucija, a donijeli medalje kojima bi se ponosio svaki grad.

Viceprvak u K1 Ahmed Krnjić na takmičenju u Budimpešti u prvom meču je savladao borca iz Turske, zatim profesionalnog prvaka svijeta iz Moldavije, u polufinalu Poljaka, a u finalu je poražen od borca iz Ukrajine. Posebnu zahvalnost uputili su sponzorima koji su im omogućili odlazak na ovo takmičenje.

"Bez naših sponzora ne bismo mogli otići na ovaj nastup koji je prošao više nego dobro, ali ne i odlično. Svi mečevi su zadovoljili kriterije, imali smo dobre nastupe od prvog do posljednjeg meča, ali u finalu su povrede došle na naplatu, zbog čega nije završilo sve s dvije zlatne medalje. Trener je zadovoljan, ja sam zadovoljan i ovo je samo vjetar u leđa za daljnji rad i napredovanje", kazao je Krnjić.

Zenički borci će se nakon kratke pauze i oporavka od povreda vratiti svojim treninzima i pripremama za daljnje nastupe. Najsjajniju medalju svjetskog prvaka u WAKO kickboksu u Zenicu je donio Bahrudin Mahmić koji je izjavio da je pripreme odradio sa slomljenim prstom.

"Naše pripreme su suvišne za priču s obzirom na to da nismo znali ni hoćemo li ih imati, ali zahvaljujući sponzorima i mojoj firmi koja me oslobodila posla, otišli smo u Split i odradili pripreme koje su na kraju rezultirale ovim uspjehom", izjavio je Mahmić.

Dodao je da se sa Srbijancem Bojanom Džepinom do sada sastajao pet puta te da je omjer u pobjedama 4:1 za njega.

"Ovo otvara vrata za profesionalne borbe i sigurno je da će ih biti u budućnosti. Nakon osvojenog srebra s prethodnog prvenstva, vratio sam se na tron s ovim zlatom", zaključio je Mahmić.

U ime kluba prisutnima se bratio Refik Begić koji je izjavio da se nada podršci vlasti nakon osvojenih medalja.

"Mi uvijek pronađemo sredstva za odlazak naših takmičara na prvenstva, a mislim da nakon ovih rezultata i oni zaslužuju neku podršku i da će se nadležni potruditi da ih finansijski pomognu za naredna takmičenja", pojasnio je Begić.

Trener Kluba borilačkih vještina "Isak" Husein Selimović na kraju je izjavio da samo jedan ili dva kluba u Evropi mogu doći kući sa zlatnom i srebrenom medaljom, što govori o kolikom se uspjehu radi.

Na takmičenju u Budimpešti učestvovalo je više od 1.300 takmičara iz 60 zemalja svijeta.