Uoči debija u Bellatoru
357

Ismir Mirvić i FK Sarajevo ostvarili poslovnu saradnju s Denisom Stojnićem

N. K.
Ismir Mirvić i Denis Stojnić (Foto: Instagram)
Ismir Mirvić i Denis Stojnić (Foto: Instagram)
Fudbalski klub Sarajevo na čelu s većinskim vlasnikom Ismirom Mirvićem postao je glavni sponzor najboljeg bosanskohercegovačkog MMA borca Denisa Stojnića, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Povod za saradnju bio je nedavni potpis ugovora našeg borca sa cijenjenom američkom borilačkom kompanijom Bellator.

Stojnić je ovim potezom ušao u historiju kao prvi bh. MMA borac koji je potpisao za renomiranu organizaciju. Ranije je Denis bio i prvi borac iz BiH koji je potpisao za najjača svjetsku MMA organizaciju UFC gdje je bio učesnik jednog od najkrvavijih mečeva ikada protiv Stefana Struvea.

"Denis je prije svega sportista kojeg sam upoznao prije godinu i mogu reći da smo se sprijateljili. Do poslovne saradnje je došlo tako što ja živim u Americi i znam šta znači potpisati za Bellator. Takve stvari nagrađujem i FK Sarajevo će biti Denisov sponzor. Želim Denisu puno uspjeha u Bellatoru i da nam donese što više pobjeda u Bosnu i Hercegovinu", rekao je Mirvić o ovoj saradnji.

Stojnić u dresu FK Sarajevo (Foto: Instagram)
Stojnić u dresu FK Sarajevo (Foto: Instagram)

Stojnić je istakao da mu je čast što je potpisao ovakav ugovor.

"Čast mi je i što ću prilikom ulaska u svoje buduće mečeve nositi dres FK Sarajeva s mojim prezimenom na leđima. Veliko hvala mom prijatelju i većinskom vlasniku kluba FK Sarajevo Ismiru Mirviću što mi je dao šansu da predstavljam klub na najgledanijoj borilačkoj manifestaciji Bellator", poručio je Stojnić.

Našeg borca uskoro očekuje i debi u Bellator organizaciji.