U trećoj rundi
668

Erko Jun nokautiran u Rusiji u debitantskom meču u kickboxu

D. P.
Bh. borac debitovao je u kickboxu (Foto: Screenshot)
Bh. borac debitovao je u kickboxu (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački borac Erko Jun sinoć kasno debitovao je u kickboxu i doživio poraz tehničkim nokautom od proslavljenog Rusa Vladimira Mineeva.

Jun je nedavno prihvatio zanimljivu ponudu da debituje u kickboxu, a prvi meč odradio je sinoć u ruskom gradu Elisa, nedaleko od Moskve. Ipak, neće ga pamtiti po dobrome.

Mineev, proslavljeni ruski borac i aktuelni šampion AMC Fight Nightsa, slavio je tehničkim nokautom u trećoj rundi i tako je opravdao ulogu velikog favorita.

Ruski borac krenuo je preuzimati ofanzivu sredinom druge runde. Zadao je nekoliko žestokih udaraca našem borcu, a nakon toga dovršio je posao u trećoj rundi iako se moglo naslutiti da će Erko Jun "pasti" i ranije pošto je već bio na podu. Sudija je prekinuo meč nakon drugog brojanja.

Naš borac je u izjavi za portal Klix.ba potvrdio koliko respektuje ruskog rivala. U najavi meča poručio je da bi eventualna pobjeda šokirala borilački svijet.

"Prije nekoliko sedmica sam dobio ponudu da se borim u Rusiji protiv velike ruske zvijezde Vladimira Mineeva u mom debiju u kickboksu. Izazov je veliki, ali je i velika šansa da se dokažem i šokiram borilački svijet. Vjerujem u sebe, ovo mi jeste prva kickboks borba, ali definitivno nije prva borba u životu. Protivnik je poznat, osvajao je različite titule i aktuelni je šampion AMC Fight Nightsa. Želio sam imati kickboks borbu u svom CV-u, a sada imam priliku da je odradim protiv velike zvijezde. U punom sam treningu, dajem sve od sebe i trenutno sam fokusiran samo na kickboks", izjavio je Jun u najavi borbe za portal Klix.ba.

U svojoj karijeri Erko Jun u MMA ima omjer od pet pobjeda i dva poraza.

Facebook