{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blizu 700 biciklista prodefilovalo Tuzlom

11.8.2013. u 13:29
18
9
Blizu 700 biciklista prodefilovalo Tuzlom
18
Blizu 700 biciklista učestvovalo je na Drugoj tuzlanskoj biciklijadi koju je, kao i prije dvije godine, uspješno organizovao BBK Extreme iz Tuzle.
Prošle godine biciklijada nije održana, ali će se narednih godina, kako je rečeno, učiniti sve da ova manifestacija postane tradicionalna.

Start je bio u naselju Stupine, a kolona biciklista kretala se ka zapadnom dijelu grada do naselja Miladije i Solana, da bi se pored kompleksa Panonskih jezera i Brčanske Malte ponovo vratili na Stupine.

Kolonu biciklista predvodio je turistički vozić, iz kojeg su dopirali zvuci dobre muzike ansambla Balsika. Utrka je bila revijalno-rekreativnog karaktera, a imala je za cilj omasovljenje biciklističkog sporta.

Ipak, Tuzla za sada nema uređenu biciklističku stazu, ali zasigurno ima građana koji uživaju u čarima ovog sporta. Učesnicima biciklijade obratili su se Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH i Safet Husanović u ime Općine Tuzla. Za učesnike biciklijade organizatori su obezbjedili osvježenje, sendviče i majice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: