|

Blanka Vlašić najbolja atletičarka Evrope

Blanka Vlašić najbolja atletičarka Evrope
0
F
FENA
7.10.2010. u 15:22
6
komentara
0

dijeljenja
Blanka Vlašić najbolja atletičarka Evrope Blanka Vlašić (Foto: AP)
Aktualna svjetska i evropska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić proglašena je najboljom atletičarkom Evrope za 2010. u izboru Evropskog atletskog saveza (EAA).
Hrvatska atletičarka je tako postala tek treća atletičarka koja je ovo ugledno priznanje dobila po drugi put nakon što je najboljom proglašena i 2007. godine. Prije nje to je uspjelo Ruskinji Jeleni Isinbajevoj (2008, 2005), te Šveđanki Carolini Kluft (2006, 2003).

Hrvatska atletičarka je ove godine osvojila zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u Barceloni čime je nakon srebra na OI u Pekingu, zlata na SP-u u Barceloni, te prvog mjesta na dvoranskom SP-u u Dohi kompletirala kolekciju odličja. Blanka je ove godina slavila na 12 od 14 takmičenja, pri čemu i na svih sedam mitinga Dijamantne lige, te na Kupu kontinenata u Splitu.

U izboru je sudjelovala stručna komisija EAA-a, novinari, te navijači. Nagrade EAA-e bit će svečano uručene 16. oktobra u Beogradu za vrijeme Evropske atletske konvencije koja će se održati u glavnom srpskom gradu od 14. do 16. oktobra.

Poredak:

1. Blanka Vlašić (Hrv)
2. Jessica Ennis (VB)
3. Verena Sailer (Njem)
4. Anita Wlodarczyk (Polj)
5. Myriam Soumare (Fra)
6. Nevin Yanit (Tur)
7. Tatjana Firova (Rus)
8. Natalia Antjuh (Rus)
9. Marija Savinova (Rus)
10. Nadzeja Ostapčuk (Blr)
...
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...