Krala kartice i varala banke
0

Bivša bacačica diska postala policajka pa pljačkašica

Totalsport
Sud u Newcastleu osudio je Jane Aucott na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog krađe kartica i prijevare banaka širom Engleske. Priča ne bi bila toliko zanimljiva da se ne radi o nekadašnjoj uspješnoj bacačici diska.

Godine 1986. je bila najbolja britanska juniorka, a četiri godine kasnije je kao vrlo dobra seniorka nastupila za svoju zemlju na Igrama Commonwealtha u Aucklandu. Nakon završetka sportske karijere postala je policijska detektivka i činilo se da je pred njom uspješna budućnost na novom radnom mjestu.

No, uskoro je upala u pakao droge. Ostala je bez posla, a kad više nije imala novca za nabavu heroina, odlučila se okušati s druge strane zakona.

Bila je dio bande koja je varala ljude po bolnicama i goste na konferencijama po raznim hotelima. Složna družina je krala kartice i nakon toga s njih uzimala novac u bankama. Pljačke su propadale samo u slučajevima kad bi bankovni službenici zatražili dodatni dokument za identifikaciju.

Nakon što je prvi put uhapšena dobila je uvjetnu kaznu, ali je ubrzo nastavila tamo gdje je stala, tako da joj sudac ove sedmice više nije htio progledati kroz prste.