{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. paraolimpijci spremni za London

14.8.2012. u 16:15
0
5
Bh. paraolimpijci spremni za London
0
Bh. paraolimpijci spremni za London
Za 14 dana na Paraolimpijske igre u London, po četvrti put, putuju bosanskohercegovački reprezentativci u sjedećoj odbojci. U "Aquareumalu" u Fojnici, gdje trenutno obavljaju pripreme, danas su ih posjetili premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, ministar kulture i sporta Dubravko Lovrenović i v.d. načelnika Općine Novi Grad Aner Šuman.
"Kao doprinos pripremi i boravku naših reprezentativaca na Paraolimijadi, Vlada KS je putem resornog ministarstva uplatila 25.000,00 KM Paraolimpijskom savezu BiH, dok je Savezu sjedeće odbojke, u okviru kojeg egzistira i ova reprezentacija, uplatila 50.000,00 KM", izjavio je premijer Musić, naglašavajući da pomoć i podrška našem najtrofejnijem reperezentativnom kolektivu neće izostati ni ubuduće.

Kazao je kako se nada da će i ostali nivoi vlasti u našoj zemlji ispuniti obaveze prema ovoj reprezentaciji, jer, prema njegovim riječima, ne treba zaboraviti da je riječ o evropskom prvaku, vicešampionu svijeta i vicešampionu Paraolimpijskih igara iz Pekinga.

Kako je istakao ministar Lovrenović, dosadašnja učešća ove selekcije na svim većim i značajnijim takmičenjima Kanton Sarajevo je podržavao osiguravajući pri tom 60 do 70 posto od potrebnih sredstava.

"Ova selekcija zaslužuje veću podršku, jer je najbolji reprezent Bosne i Hercegovine u sportu. Kada vidite sjajne uslove u kojima trenira i vrši pripreme za Paraolimpijadu reprezentacija Irana, koja je jedan od glavnih favorita ovog takmičenja, a sa kojima se bh. reprezentacija ravnopravno nosi, tek onda postanete svjesni vrijednosti dosadašnjih rezultata naših sportista u sjedećoj odbojci", istakao je ministar Lovrenović, dodajući kako se nada da dobri rezultati neće izostati ni ove godine.

Iako trenutno nemaju najbolje uslove za trenažni proces, kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić kazao je da bh. paraolimpijci ulažu maksimalne napore da ostvare najbolje rezultate. Cilj je ulazak u finale i osvajanje zlata, što prema njegovim riječima, neće biti lako, jer su selekcije Irana, Brazila i Kine sa kojima će bh. tim igrati grupnu fazu takmičenja izuzetno jake.

Prema riječima selektora reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Mirze Hrustemovića, posljednja tri dana priprema pred odlazak u London reprezentativci će obaviti u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" kada će im s ciljem podrške v.d. načelnika Općine Novi Grad Aner Šuman, kako je najavio, uručiti 3.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: