sport
323

BH Fanaticosi Redžoviću obećali podršku u borbi za prvaka Evrope

Piše: Edin Isanović
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Redžović, bh. bokser u superteškoj kategoriji, borit će se 4. oktobra u Baselu za prvaka Evrope po EBBU verziji. Protivnik će biti Arnold Gjergjaj (30) koji nastupa pod švicarskom zastavom.

Bh. predstavnika čeka težak posao, a to pokazuje i statistika. U dosadašnje 22 borbe popularni The Cobra, kako zovu Gjergjaja, ostvario je isto toliko pobjeda. Od toga 18 nokautom.

Redžović za Klix.ba kaže kako je odradio prvi dio priprema, a bio je pet dana i na Igmanu.

"Trenirao sam na planini, radio sam bazu i zadovoljan sam. Ulazim u završnu fazu priprema. Također, radio sam sparinge sa Čolpom i Buharalijom. Trebao sam ići u Zagreb, ali sam se razbolio. To sam odgodio, ali nije isključeno da ću ići narednih dana", naglašava Bosanski lav.

Dodaje kako će biti maksimalno spreman za meč i da za borbu u Švicarskoj vlada veliko interesovanje.

"I BH Fanaticosi žele da dođu i da mi daju podršku. Sve u svemu ovo je velika stvar za mene i za Bosnu i Hercegovinu. Borbu ću dočekati spreman i vjerujem u sebe", kaže naš sagovornik.

Redžović koji se prije boksa bavio kickboksom i K1 vještinama napominje da do krajnjih granica vježba sa Safetom Kapom.

"Sa tim čovjekom sa počeo, a želim i završiti karijeru. U Baselu nas čeka borba od 12 rundi i radimo na svim detaljima. Bilo bi neozbiljno da ovakav meč dočekamo bez strategije i maksimalne pripreme", zaključio je Redžović.

Treba istaći da još uvijek niti jedna TV kuća iz BiH nije otkupila prava za direktan prijenos ovog meča, ali bi se to moglo promijeniti u narednim danima.