sport
119

Adnan Redžović će se boriti za prvaka Evrope protiv Kličkovog sparing partnera

Piše: Edin Isanović
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Redžović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Redžović bh. bokser u superteškoj kategoriji borit će se 4. oktobra u Baselu za prvaka Evrope po EBBU verziji. Protivnik će biti Arnold Gjergjaj (30) koji nastupa pod švicarskom zastavom.

Da bh. predstavnika čeka težak posao pokazuje i statistika. U dosadašnje 22 borbe popularni „ The Cobra“, kako zovu Gjergjaja, ostvario je isto toliko pobjeda. Od toga 18 nokautom.

Redžović za naš portal naglašava da je njegov suparnik sparing partner Vladimira Klička i da ga čeka težak posao.

"Sa Arnoldom boksujem za prvaka Starog kontinenta u EBBU verziji. To je zvanična unija za zemlje koje nisu u Evropskoj uniji, a BiH i Švicarska nisu njeni članovi. Kako je došlo do borbe? Zvali su naš savez i predložili meč. Ja trenutno imam skor od 16 pobjeda u 16 mečeva. To im je bilo interesantno. U pregovorima je učestvovao i Adnan Ćatić. On je razgovarao oko uslova i ostalih stvari", kaže "Bosanski lav" za Klix.ba.

Dodaje kako do borbe ima dovoljno vremena da se maksimalno pripremi, a naredne sedmice seli na Igman.

"Mislim da već od ponedjeljka krećem sa radom na planini. Bit ću gore dvije ili tri sedmice i radit ću na snazi i kondiciji. Pred meč ću vježbati najvjerovatnije u Holandiji ili Njemačkoj. Pomoći će mi Ćatić, a bit ćemo zajedno na konferenciji za novinare koja će biti održana četiri sedmice prije meča u Švicarskoj", podvlači Redžović koji se prije boksa bavio kickboksom i K1 vještinama.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Adnan dodaje kako je vjerovao da će uspjeti u profesionalnim vodama "plemenite vještine".

"Nadao sam se uspjehu u profesionalnom boksu, jer sam znao svoje kvalitete. Uvijek sam preferirao ručne tehnike. Da sam ranije krenuo možda bih dobio šansu da radim sa Kličkom, to su mi naglasili relevantni stručnjaci ovog sporta. U Baselu imam veliki ispit. Arnold je sparing partner Vladimiru Kličku. Neće biti lako, ali vjerujem u sebe. Ovo je velika stvar i za mene i za Bosnu i Hercegovinu", zaključio je Redžović.