{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Belmir Berberović osvojio zlato na Evropskom bodybuilding i fitness prvenstvu

F
3.5.2013. u 19:36
1
23
Belmir Berberović osvojio zlato na Evropskom bodybuilding i fitness prvenstvu
1
Predstavnik Bosne i Hercegovine Belmir Berberović osvojio je zlatnu medalju na Evropskom bodybuilding i fitness prvenstvu u Santa Sussani u Španiji.
Tokom dvodnevnog takmičenja član "Terzo Gym tima" osvojio je naslov evropskog prvaka u kategoriji athletic fitness.

Nakon uporednog "pozinga", izvođenja vježbi snage na vratilu i razboju, Berberović je zasluženo ušao u finalnu rotaciju. Poslije provjere izdržljivosti na ergometru, mašini za veslanje, bh. takmičar je finalu bio najboji i zasluženo osvojio najsjanije odličje.

"Bilo bi previše skromno od mene reći da nisam očekivao prvo mjesto. Moji treneri, Mirsad i Sanela Terzo, i ja smo postavili cilj i dali sve od sebe da ga ostvarimo. Bio sam zabrinut kada u vježbama snage nisam uspio doseći svoj maksimum, ali sam to nadoknadio usporednim pozingom gdje su sudije vrlo lako mogli donijeti odluku. Naravno, moj uspjeh je i uspjeh cijelog tima ljudi koji stoje iza mene, moje majke prije svega, Terzo tima, Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Bodybuilding i fitness saveza FBiH, Sunlight longue solarija i mnogih prijatelja i entuzijasta koji su pomogli“, izjavio je Berberović.

On je bio jedini bh. predstavnik na EP- u na kojem je uzelo učešće više od 400 takmičara iz 40 država.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: