sport
1

Belmir Berberović osvojio zlato na Evropskom bodybuilding i fitness prvenstvu

FENA
Belmir Berberović i Mirsad Terzo
Predstavnik Bosne i Hercegovine Belmir Berberović osvojio je zlatnu medalju na Evropskom bodybuilding i fitness prvenstvu u Santa Sussani u Španiji.

Tokom dvodnevnog takmičenja član "Terzo Gym tima" osvojio je naslov evropskog prvaka u kategoriji athletic fitness.

Nakon uporednog "pozinga", izvođenja vježbi snage na vratilu i razboju, Berberović je zasluženo ušao u finalnu rotaciju. Poslije provjere izdržljivosti na ergometru, mašini za veslanje, bh. takmičar je finalu bio najboji i zasluženo osvojio najsjanije odličje.

"Bilo bi previše skromno od mene reći da nisam očekivao prvo mjesto. Moji treneri, Mirsad i Sanela Terzo, i ja smo postavili cilj i dali sve od sebe da ga ostvarimo. Bio sam zabrinut kada u vježbama snage nisam uspio doseći svoj maksimum, ali sam to nadoknadio usporednim pozingom gdje su sudije vrlo lako mogli donijeti odluku. Naravno, moj uspjeh je i uspjeh cijelog tima ljudi koji stoje iza mene, moje majke prije svega, Terzo tima, Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Bodybuilding i fitness saveza FBiH, Sunlight longue solarija i mnogih prijatelja i entuzijasta koji su pomogli“, izjavio je Berberović.

On je bio jedini bh. predstavnik na EP- u na kojem je uzelo učešće više od 400 takmičara iz 40 država.