{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju Treći atletski miting u Centru "Safet Zajko“

Klix.ba
6.6.2018. u 16:03
48
6
U nedjelju Treći atletski miting u Centru "Safet Zajko“
48
Treći atletski miting Novi Grad Sarajevo održat će se u nedjelju, 10. juna, u Centru "Safet Zajko“ u Sarajevu s početkom u 16 sati, a prema najavama organizatora, okupit će najbolje atletičare iz BiH i regije.
Atletski miting održava se u okviru 22. tradicionalne manifestacije “Novogradski dani” i ima za cilj da popularizira atletiku u Sarajevu te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport.

Riječ je jedinom Atletskom mitingu u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari iz BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u glavnom gradu BiH.

Program mitinga je koncipiran iz tri dijela i održat će se za tri ciljne grupe, a to su:

- takmičenje za kvalitetne profesionalne atletičare BiH i regije
- finalno takmičenje Quickie dječije atletske lige
- finalna utrka Atletske rekreativne lige.

Dosad su učešće na mitingu potvrdila trojica olimpijaca, Asmir Kolašinac, srbijanski bacač kugle, nacionalni rekorder u dvorani, osvajač zlatne medalje na na evropskom dvoranskom prvenstvu, zatim bh. olimpijci, atletičar i bacač kugle Hamza Alić i Kemal Mešić, kao i državni prvak u sprinterskim disciplinama na 100 i 200 metara Damir Redžepagić.

Prema riječima Elmira Ćerimagića, predsjednika AK Novi Grad Sarajevo, organizatora takmičenja, u toku su pregovori sa još nekoliko renomiranih bh. atletičara, čije bi učešće doprinijelo još boljoj atletskoj smotri u Centru "Safet Zajko“.

Prije samog otvaranja mitinga, u uvodnom dijelu, održat će se završnica Qucikie dječije atletske lige, gdje će oko 250 dječaka i djevojčica nastupom na modifikovanoj atletskoj diciplini "atletski poligon" završiti svoj nastup u prvoj atletskoj ligi za djecu u BiH.

Veliku pažnju privlači i finalna utrka za rekreativce na 3 km, koja predstavlja završnicu Atletske rekreativne lige, a na kojoj je 32 rekreativaca i rekreativki ostvarilo pravo nastupa shodno postignutim rezultatima u prethodnih dvanaest kola.

"Atletski miting Novi Grad Sarajevo je 'mali' miting, ali je sigurno miting sa karizmom i atletskom ljepotom. Takav je jer je nastao iz naše istinske ljubavi prema atletici. Trudit ćemo se da svake godine obezbjedimo nešto novo, veći nagradni fond, velika imena i još bolju organizaciju. Pozivamo sve atletičare i atletičarke da se prijave na vrijeme i doprinesu očuvanju i razvoju atletike“, kazao je Elmir Ćerimagić.

Uputio je poziv građanima da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i uživaju u atletskom performansu profesionalnih atletičara, rekreativaca i djece.

„Centar 'Safet Zajko' svojom ljepotom i funkcionalnošću daje mogućnost da se napravi lijepa atletska atmosfera koja će doprinijeti da učesnici postignu što bolje rezultate, a u tome im treba pomoć publike, zato dođite i budite dio nečeg novog u Sarajevu“, poručio je Ćerimagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: