Drama u Madridu
65

Atletico nakon penala izbacio Inter, u četvrtfinale Lige prvaka plasirala se i Borussia

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Atletico Madrid i Borussia Dortmund su posljednja dva četvrtfinalista Lige prvaka nakon što su večeras odigrane revanš utakmice osmine finala.

Metropolitano stadion bio je poprište duela Atletica i Intera koji je na gostovanje u Madrid došao s prednosti od 1:0 iz prvog susreta odigranog u Italiji.

I večeras je dobro krenulo po Inter budući da je došao u vodstvo već u 33. minuti golom Dimarca na asistenciju Barelle. Međutim, samo dvije minute kasnije Griezmann je izjednačio, a 1:1 je bio i rezultat prvog poluvremena.

Atletico je u drugom poluvremenu za nijansu bio bolji protivnik, a do zasluženog vodstva stigli su tri minute prije kraja meča golom Depaya. Uslijedili su potom produžeci u kojima nije bilo pogodaka pa i penali koji su na kraju pripali Atleticu koji je tako sretno i spretno prošao u narednu fazu takmičenja.

Borussia je golovima Sancha i Reusa uspjela pobijediti PSV na domaćem terenu nakon što je u prvoj utakmici odigranoj u Nizozemskoj bilo 1:1. Ekipa iz Dortmunda se tako pridružila Bayernu kao drugi njemački klub u četvrtfinalu.

Preostalih šest klubova u četvrtfinalu su Manchester City, Arsenal, Bayern, PSG, Real Madrid i Barcelona.

Rezultat i strijlelci:

Borussia - PSV 2:0 (Sancho 3', Reus 90+5')

Atletico - Inter 2:1 (Griezmann 35', Depay 87' - Dimarco 33')