Armstrong provocira fotografijom na Twitteru

T
Totalsport
12.11.2012. u 13:15
14
18
Armstrong provocira fotografijom na Twitteru
14
Armstrong provocira fotografijom na Twitteru Foto: Twitter
Osramoćeni američki biciklista Lance Armstrong (41) objavio je na svom Twitter-profilu vlastitu fotografiju sa sedam žutih majica Tour de Francea.
Provokativan je to čin u svjetlu nedavno otkrivene dopinške zavjere.

Podsjetimo, najprije je Američka antidopinška agencija (USADA) osudila teksaškog biciklistu za kontinuirano korištenje dopinga tokom karijere. Iako Armstrong nikad nije bio pozitivan na doping-testu, USADA ga je proglasila krivim na temelju više od hiljadu stranica dokaza, među kojima su i iskazi brojnih bivših timskih kolega i drugih osoba koje su godinama bile u blizini danas penzionisanog bicikliste.

USADA je doživotno suspendovala Armstronga i oduzela mu svih sedam naslova s Tour de Francea, osvojenih između 1999. i 2005. godine i izrekla mu doživotnu zabranu takmičenja, a potom je takvu odluku potvrdila i Međunarodna biciklistička federacija (UCI).

Na Armstrongovoj fotografiji on se odmara na svojoj sofi u obliku slova L dok iznad njega na zidu poredane i uokvirene stoje žute majice namijenjene pobjedniku najprestižnije biciklističke utrke svijeta.

Ispod objavljene fotografije stoji napis: "Ponovo u Austinu i samo se izležavam..."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: