Evropsko taekwondo prvenstvo
133

Armin Gredić osvojio bronzanu medalju

Klix.ba
Armin Gredić, član Taekwondo kluba Novi Grad, osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za klubove koje se održava u Atini od 09. do 13. januara.
Gredić je bronzanu medalju osvojio u kategoriji seniora do 80 kg. U polufinalu ga je savladao predstavnik Turske rezultatom 11:7.

U nekoliko prethodnih dana, takmičari Novog Grada su nastupili sa još četiri takmičara, Alen Čukurija do 63 kg i Emir Kaljanac do 59 kg u konkurenciji juniora, te Sadmir Habibović do 33 kg i Nedžad Husić do 37 kg u komkurenciji kadeta.

Predstavnici kluba u juniorskoj konkurenciji su zaustavljeni u drugom kolu borbi, a kadeti su zaustavljeni već u prvom kolu takmičenja. Ostali takmičari, Nejla Kaljanac u konkurenciji seniorki do 49 kg i Samir Selimović u konkurenciji juniora do 73 kg, nastupaju u subotu i nedjelju.

"Prva seniorska medalja sa Evropskog taekwondo prvenstva jedan je od pokazatelja da se naši takmičari, uz dosljedan rad i malu pomoć vladinih institucija mogu nositi sa vrhunskim borcima širom Evrope, a i cijeloga svijeta. Armin Gredić je pokazao da je spreman za ostvarivanje velikih rezultata, što je rezultat pomno isplaniranog programa treninga i nastupa na takmičenjima. Nadamo se prvi uspjeh bh. seniorske taekwondo elite neće ostati usamljen, nego će uslijediti još vrijedniji i značajniji rezultati", izjavili su treneri Belmir Berberović i Haris Husić.