sport
132

Amel Tuka pred finale Dijamantske lige: Sezona još nije završena, nema vremena za odmor

Piše: E. M.
Amel Tuka (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Amel Tuka (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački osvajač bronzane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu na 800 metara Amel Tuka 11. septembra učestvovat će u finalu Dijamantske lige gdje će se ponovo sastati s protivnicima iz Pekinga.

Finale Dijamantske lige bit će održano 11. septembra u Briselu, a naš atletičar se već nalazi na pripremama pred posljednju trku sezone. U razgovoru za Klix.ba je kazao kako se impresije nakon Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu još uvijek nisu slegle, ali da je koncentracija na nivou.

"Sezona još uvijek nije završena i sve dok u glavi imam podatak da imam još jedno takmičenje, koncentracija je na nivou. Sve ovo je bilo prelijepo, što se tiče dočeka i podrške sugrađana, ali ja znam svoje i nisam odstupao od svojih treninga", kazao je Tuka.

On je dodao da ga vrijeme nije najbolje poslužilo u Zenici, te da je trenirao i po lošim vremenskim uvjetima koji ga nisu spriječili da spreman dočeka finale Dijamantske lige u kojoj će pokušati napraviti još jedan dobar rezultat.

"Ovdje sam trenirao čak i kada je bio pljusak, jer zaista čekam da završim ovu Dijamantsku ligu i zaključim sezonu. Nemam neke prevelike ambicije, iskreno, došlo je do malog zamora jer je dosta utrka bilo u veoma kratkom roku, pa još i treninzi, ali idem u Brisel kako bih ispoštovao i sponzore i jednostavno da pokušam napraviti dobar rezultat", dodao je Tuka.

Amel Tuka u društvu Zmajeva (Foto: NFSBiH)
Amel Tuka u društvu Zmajeva (Foto: NFSBiH)

Svoj boravak u Zenici pored redovnih treninga Amel je iskoristio tako što je posjetio i nogometne Zmajeve koji su boravili u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine do utakmice s Andorom.