Tradicionalni izbor
0

Amel Mekić i Sabina Haračić sportisti godine KS

FENA
Amel Mekić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Amel Mekić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Judista Amel Mekić i judašica Sabina Haračić proglašeni su za najboljeg sportistu i sportašicu Sarajevskog kantona u 2011. godini u tradicionalnom 20. izboru Sportskog saveza Kantona Sarajevo (SSKS).

Amel Mekić, 31- godišnji član Judo kluba City Centar iz Sarajeva, u aprilu prošle godine u Istanbulu osvojio je titulu evropskog prvaka u kategoriji do 100 kg, kao i prvo mjesto na turniru Svjetskog kupa u Venecueli.

Sabina Haračić, 20-godišnja članica Judo kluba Mojmilo iz Sarajeva, višestruka je prvakinja BiH, osvajačica je više medalja sa juniorskih i seniorskih Balkanijada i međunarodnih turnira.

Na svečanosti održanoj večeras u Domu mladih pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, za najuspješniju žensku ekipu proglašen je Fudbalski klub SFK 2000, a u muškoj konkurenciji Stonoteniski klub Vogošća.

Selektor judo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac proglašen je za najuspješnijeg trenera.

U kategoriji najperspektivnijih takmičara i takmičarki nagrade je dobilo 34 mladih sportista i sportašica u dobi između između 8 i 18 godina.

Pored redovnih nagrada, SSKS ove je godine dodijelio šest specijalnih priznanja, koja su uručena Mehmedu Sokoloviću, Đurđici Rajher-Šišul, Islamu Đugumu, Ismetu Čampari, Predragu Nikoliću i Nihadu Veliću.

U kategoriji "Bh. legende" plakete su dobili Ekrem Lagumdžija i Dako Radošević.