Kick box
0

Adnan Redžović svjetski prvak u WKA verziji

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Bosanskohercegovački borac Adnan Radžović osvojio je titulu svjetskog prvaka u kick boxu u super teškoj kategoriji po K-1 pravilima u WKA veriziji.

U glavnom meču večeri na borilačkoj manifestaciji pod nazivom "Noć gladijatora" Redžović je u areni Doma mladih u KSC Skenderija, pred oko 1.000 gledalaca, savladao Belgijanca Sebastiana van Thielena. Iako su sva trojica sudija dala prednost našem borcu, meč je do samog kraja bio neizvjestan, a Belgijanac je u tri runde čak bio i bolji.

Tridesettrogodišnji Redžović višestruki je prvak BiH u boksu, kick boxu i ful kontaktu. U 36 profesionalnih mečeva ostavrio je 30 pobjeda. U martu prošle godine također u areni Doma mladih osvojio je naslov evropskog prvaka u teškog kategoriji u WKA verziji, a 2003. godine u Sarajevu bio je pobjednik u K-1 turnira, kada je osvojio titulu "Kralj Koloseuma". Učesnik je svjetskih i evropskih prvenstvima u kick boxu na kojim za reprezentaciju naše zemlje osvajao medalje.

U drugom meču večeri u borbi za titulu evropskog prvaka u teškoj kategodiji u WKA verziji Zeničanin Muamer Tufekčić nakon pet rundi savladao Mađara Gyorgyja Mihalika, jadnoglasnom odlukom sudija.

U šest uvodnih K1 i MMA borbi, koje su trajale po tri runde, publika je imala priliku da vidi zanimljive mečeve sa borcima iz šest zemalja.

U K-1 borbama od bh. takmičara najviše su istakli Mesut Selimović, koji je zasluženo savladao iskusnog turskog borca Omera Pekina, Fahrudin Mahmić pobjedom nad Slovencem Dejanom Mađarevićem, te mladi Sarajlija Enko Aličić.

Naš najbolji ultimate fight borac Denis Stojnić, ostvario spektakularnu i efektnu pobjedu nad Sašom Lazićem iz Srbije nakon samo 20-ak sekundi meča, kao Ajlin Ahimć iz Hrvatske, savladavši već u na startu Dragoslava Radića iz Srbije.

Uspješan organizator ove sportske manifestacije bio je Klub borilačkih sportova "Gladijator" iz Sarajeva.