Noć gladijatora
0

Adnan Redžović u borbi za titulu svjetskog prvaka

FENA
Adnan Redžović
Adnan Redžović
U organizaciji Kluba borilačkih sportova Gladijator u improviziranoj areni sarajevskog Doma mladih u petak, 16. jula će se održati borilačka manifestacija pod nazivom "Noć gladijatora".

U borbi večeri za titulu svjetskog prvaka u kick boxingu po K1 pravilima u WKA federaciji rukavice će u teškoj kategoriji ukrstiti jedan od naših najboljih K1 takmičara - aktualni evropski prvak Adnan Redžović i Sebasitan van Thielen iz Belgije.

U istoj federaciji u drugoj borbi večeri nastupit će Zeničanin Muamer Tufekčić, koji će se za titulu evropskog prvaka boriti protiv Mađara Gyorgy Mihalika.

Trener Redžovića Jasmin Erović na pres konferenciji je istakao da je Redžović spremniji nego ikad i s optimizmom očekuje meč s van Thielenom.

Tridesettrogodišnji Radžović višestruki je prvak BiH u boksu, kik boksu i ful kontaktu. Najveći uspjeh u karijeri postigao je martu prošle godine u Sarajevu, kada je osvojio naslov evropskog prvaka u WKA federaciji. Pored toga u 2003. godine u Skenderiji je u disciplini K 1 osvojio titulu "Kralj Koloseuma". Učesnik je svjetskih i evropskih prvenstvima u kik boksu na kojim je za reprezentaciju naše zemlje osvajao medalje.

''Očekijue me teška borba, jer se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku. Iza mene su naporne pripreme, u potpunosti sam spreman. Mogu obećati da ću pružiti makismum da osvojim novu titulu, ali u ovom sportu nikad se ne zna, dovoljan je i jedan udarac i da meč bude okončan", kazao je Redžović.

Na ovom borilačkom spetaklu publika će prije borbi za titule imati priliku vidjeti tri uvodna meča u K1 disciplini, kao i jedan meč u ultimate fightu sa takmičarima iz BiH, Turske, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Najinteresantnija borba očekuje se u ultimate fightu, u kojoj se naš Denis Stojnić sastaje s borcem iz Srbije Sašom Lazićem. Nakon ovog meča na ring će izaći naš Mesut Selimović, koji će pokušati suprostaviti se iskusnom turskom borcu Omeru Tekinu.

Manifestacija "Noć gladijatora" održat će se u petak, 16. jula, od 20.00 sati.