{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Bandić pobjednik Božićnog šahovskog turnira

5.1.2013. u 20:07
0
Adnan Bandić pobjednik Božićnog šahovskog turnira
0
Adnan Bandić pobjednik Božićnog šahovskog turnira
Povodom nastupajućih Božićnih (Pravoslavnih) praznika ŠK "Mostar" je organizovao tradicionalni Božićni turnir.
Turnir je odigran u prostorijama kluba, a igralo se po Švicarskom sistemu od 9 kola uz tempo 10 minuta po igraču, po pravilima FIDE za ubrzani šah. Na turniru je učestvovalo 36 igrača, a od toga 15 igrača sa FIDE rejtingom, 2 IM(Intermajstor).

Povlaćenjem prvog poteza turnir je svečano otvorio, predsjednik srpskog prosvjetnog kulturnog društva "Prosvjeta" Ratko Pejanivić.

Nakon uzbudljivog takmičenja, trebinjski Adnan Bandić, je sa 6 pobjeda i 3 remija zasluženo osvoio ubjedljivo prvo mjesto sa 7,5 bodova, dok su diobom 2-3 mjesta mostarski IM Vitomir Arapović i Atif Dumpor sa po 7 bodova. Među nagrađenima je i četveroplasirani Mario Pavković sa osvojenih 6,5 bodova, a konjički majstor Muamer Mrnđić se morao zadovoljiti petim mjestom sa osvojenih 6 bodova.

Organizator je uz pomoć sponzora SPKD "Prosvjeta" Mostar i Unije Studenata obezbijedio 5 vrijednih novčanih nagrada i dvije specijalne za najboljeg veterana koju je osvojio Arif Omerika i omladinsku koju je osvojio Dario Sesar. Nagrade je uručio, Alen Jaganjac predsjednik Unije Studenata i Vjeća mladih Grada Mostara.

Turnir je protekao u fer i korektnom nadmetanju, a sudijski posao je obavljao Omer Faladžić, saopćio je organizator.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: