K1 spektakl
0

Achswin Balrak ne dolazi u Sarajevo, Poturak protiv Wendela Rochea

Sarajevo-x.com
Dževad Poturak
Dževad Poturak
Najbolji K1 borac iz BiH Dževad Poturak će 29. oktobra u centralnom meču spektakla Sarajevo Fght Night imati borbu protiv Wendela Rochea iz Holandije, a ne, kako je ranije najavljeno, protiv Achswina Balraka.

Balrak je zadobio povredu u posljednjem meču u Rusiji, što ga je primoralo da otkaže nastup u Sarajevu, a organizatori spektakla u glavnom gradu naše zemlje su se pobrinuli da publici predstave jednako dobrog i atraktivnog borca.

"U posljednji čas smo dobili saopštenje da Balrak neće moći nastupiti u Sarajevu, jer je zadobio povredu u posljednjem meču u Rusiji. Radi se o neprofesionalizmu, ali smo, na našu sreću i na sreću naših gledalaca, uspjeli dogovoriti dolazak drugog kvalitetnog i atraktivnog borca. Wendel Roche je u dosta mečeva pokazao kako se radi o svestranom borcu, a njegovo najjače oružje je desni krošej", priča Poturak, koji se prisjetio kako je Holanđanin pobijedio Stefana Leku i Errola Zimmermana.

"Bio je jednostavno nadmoćan. Savladati takve borce je veliki uspjeh, što ga svrstava u red najboljih u Evropi. On je takav borac da nekada osjetiš respket prema njemu. Bojim se da me ne pretuče", uz smijeh je rekao Poturak.

Roche je borac koji u svojoj karijeri ima 50 borbi, od čega 40 pobjeda, odnosno 20 nokauta. Težak je 105 kilograma, dok je visok 186 centimetara.

"Naravno da pred mojom publikom neće imati mnogo prostora i hrabrosti da me napadne. Iako je kompletan i lukav borac, nema dovoljno inteligencije u borbi, što je moja prednost. Publici ćemo priuštiti nezaboravan spektakl", dodao je Poturak.

Osim centralne borbe, Sarajevo Fight Night će publici ponuditi nekoliko uvodnih mečeva, u kojima će nastupiti velika imena ovog sporta.

"K1 je takav sport da je za odličnu manifestaciju potrebna dobra borba i zabavni program. Vjerujem da ćemo u Skenderiji našim gledaocima pružiti oboje, tako da spektakl neće izostati", završio je najbolji bh. borac.