U BH Telecom ponudi
57

Vraća se Samsung Galaxy Z serija: Poručite odmah prije svih

Samsung Galaxy Z
Samsung Galaxy Z
Kompanija Samsung Electronics objavila je novi globalni film kao dio "Pridruži se Flip strani" kampanje, pružajući najavu za sljedeću generaciju Galaxy uređaja.

Nastavljajući se na prvi "Pridruži se Flip strani" video objavljen u septembru prošle godine, novi video iz kampanje prati istu tematiku pozivajući korisnike da se upuste u očaravajući svijet prepun inovacija. Na zabavan i zaigran način, video prikazuje jedinstvene načine na koje se preklopni uređaji mogu koristiti i kako oni izazivaju sve što korisnici znaju o običnom pametnom telefonu.

Kroz ovu kampanju, Samsung poziva svoje korisnike da se odmaknu od uobičajenog i uživaju u novim, jedinstvenim iskustvima. To je novi i otvoreni svijet gdje bolje iskustvo čeka one koji su spremni da pređu granicu poznatog i probaju nešto novo.

Galaxy Z Flip5 8/512 GB

Najveće promjene stižu na model Galaxy Z Flip5 koji se preklapa po sredini u obliku školjke, gdje ćemo dobiti puno veći prednji displej od prethodnika koji je bio samo 1.9 inča. Unutra se nalazi isti Snapdragon 8 Gen 2 čipset sa 8GB RAM. Galaxy Z Flip5 ima veći, 3,4-inčni vanjski AMOLED zaslon rezolucije 720 x 748 te frekvencije osvježavanja od 60 Hz, koji je iskoristiviji no ikad.

S unutarnje strane nalazi se već viđeni 6,7-inčni zaslon Full HD+ rezolucije od 120 Hz, a baterija ima kapacitet 3.700 mAh s podrškom za 25-vatno žično punjenje. Umjesto vertikalno, kamere su postavljene horizontalno. Promjene će se, dakle, svakako vidjeti.

Galaxy Z Fold5 12/512 GB

Galaxy Z Fold5 nije previše drugačiji, bar po dizajnu u odnosu na prethodnika. Promjena su kod šarke koja je u obliku mehanizma poput kapljice kako ne bi bilo prostora između dvije strane ekrana kada se presavije. Unutra je Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 uz 25W brzo punjenje i bateriju od 4,400mAh.

Kamera kod ovog modela mogla bi da bude trostruka - primarno sočivo sa 50MP, 10MP telephoto uz 3x optički zum i 12MP ultrawide senzor. Selfi kamera sa prednje strane kada se zatvori telefon ima 12MP, a selfi kamera sa unutrašnje strane 4MP. Flipov "veći brat" zadržao je od prethodnika unutarnji 7,6-inčni QHD+ AMOLED zaslon od 120 Hz i vanjski 6,2-inčni zaslon Full HD+ rezolucije te frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Sa stražnje strane ima sistem kamera s glavnim senzorom od 50 MP, ultraširokim od 12 MP te 10-megapikselnim telefoto senzorom.

Svaki od zaslona ima i svoju 12-megapikselnu selfie kameru, a treba istaknuti i bateriju kapaciteta 4.400 mAh s podrškom za 45-vatno žično i 25-vatno bežično punjenje.

Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 se napajaju Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy SoC-om, kojeg smo imali priliku vidjeti u seriji mobitela Galaxy S23.

Iz kompanije Samsung poručuju kako su preklopni telefoni puno više od samog uređaja – oni predstavljaju način razmišljanja i životni stil. To je novi, otvoreni svijet gdje vas čekaju bolja iskustva, posebice za one koji žele prekoračiti granice konvencionalnog i isprobati nešto novo. S Galaxy Z serijom, Samsung pruža inovacije koje se suprotstavljaju standardima, redefinirajući ono što pametni telefon može uz prekoračenje konvencionalnih granica za otvaranje novog svijeta prepunog iskustva.

U posebnom promotivnom periodu koji traje od 26.07. do 10.08.2023. godine, kupovinom uređaja sa većom memorijom iz Galaxy Z serije, isti dobijate po cijeni uređaja sa manjom memorijom.

Više informacije o vrhunskim uređajima Galaxy Z serije u ponudi BH Telecoma je dostupno na prodajnim mjestima i na sljedećem linku.

Rezervišite svoju propusnicu u novi svijet i pridružite se Flip strani već danas!