Tehnologija
21

Zvijer za 440 eura: OnePlus predstavio novi smartphone 3T

Klix.ba
Kineski proizvođač smartphonea OnePlus predstavio je svoj novi flagship uređaj koji je kreiran kako bi postidio sve velike marke, od Samsunga, preko Applea do LG-a i HTC-a.

Ono što OnePlus nudi u odnosu na traženu cijenu zasigurno spada u sami vrh bestbuy uređaja. Riječ je o pametnom telefonu 3T, nasljedniku odličnog smartphonea OnePlus 3 koji je izašao prije svega šest mjeseci.

Tako je jedna od najboljih ovogodišnjih perjanica dobila zamjenu u obliku još boljeg i pristupačnijeg uređaja.

Novi model dolazi u dvije boje – blagoj zlatnoj i metalnoj sivoj, u verzijama sa 128 GB i 64 GB interne memorije. 3T je fizičkim izgledom gotovo identičan prethodnom pametnom telefonu, ali ono što ga razlikuje nalazi se "ispod metalne haube".

Pokreće ga 6 GB RAM-a i procesor Qualcomm Snapdragon 821 od 2.35GHz. Energiju crpi iz baterije od 3.400mAh, a korisnici će moći uživati u 5,5-inčnom 1080p AMOLED displeju. Uređaj je opskrbljen operativnim sistemom Android 6.0 Marshmallow koji je prekriven Oxygen OS-om.

S obzirom na izuzetno visoke specifikacije, cijena od oko 440 eura za 64 GB i oko 480 eura za 128 GB predstavlja jednu od najnižih ponuda. Prodaja za područje Evrope počinje 28. novembra.