Zuckerberg donirao 20 miliona dolara za brži internet u školama

Klix.ba
20.11.2015. u 08:50
25
10
Zuckerberg donirao 20 miliona dolara za brži internet u školama
25
Zuckerberg donirao 20 miliona dolara za brži internet u školama Mark Zuckerberg (Foto: AFP)
Osnivač i direktor Facebooka Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan mnogo razmišljaju o obrazovanju jer će i sami uskoro postati roditelji. Sve češće govore o tome koliko je važno da škole u SAD-u uvedu promjene.
Zuckerberg je potvrdio da je izdvojio 20 miliona za neprofitnu organizaciju Education Super Highway koja pomaže školama da osiguraju brži internet. Prvu donaciju je Zuckerberg ovoj školi uručio 2013. godine, kada je poklonio tri miliona dolara.

"Svaka učionica bi trebala imati pristup internetu. Mnoge škole u SAD-u imaju internet, no, manje od polovine ih ima brzi internet", izjavio je Zuckerberg.

Pomoću bržeg interneta učenici mogu koristiti različite vrste softvera za učenje. Zuckerbergovi već pružaju podršku mreži Summit Public Schools, kao i maloj grupi privatnih škola AltSchool.

Priscilla također osniva neprofitnu privatnu školu The Primari School u Palo Altou.

Zuckerberg je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 47 milijardi dolara. Pridružio se kampanji The Giving Pledge, čiji je cilj uvjeriti bogate Amerikance da doniraju barem polovinu svog bogatstva u dobrotvorne svrhe, kako bi "otključali ljudski potencijal" i "promovisali jednakost".


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: