{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog greške u softveru korisnici iPhonea zakasnili na posao

S
1.11.2010. u 19:30
0
23
Zbog greške u softveru korisnici iPhonea zakasnili na posao
0
Zbog greške u softveru korisnici iPhonea zakasnili na posao
Greška u softveru "Appleovog" iPhonea je izazvala veliki problem njegovim vlasnicima koji zbog neispravnog alarma kasne na posao. Naime, alarm se oglašava čak sat vremena kasnije, javlja "Telegraph".
Korisnicima iPhonea 4 bi moglo biti oprošteno što kasne na posao jer se njihov alarm oglašava sat vremena kasnije od predviđenog. Iako se vrijeme iPhonea 4 automatski ažurira prilikom promjene sa ljetnog na zimsko računanje vremena, i obrnuto, bug u softveru mobitela je spriječio alarm da ispravno funkcioniše, što je rezultirao kašnjenjem na posao njegovih korisnika.

Sličan bug se pojavio u iPhoneima u Australiji i na Novom Zelandu prošlog mjeseca. Ovaj problem bi se mogao pojaviti i kod Amerikanaca koji sljedeće sedmice pomjeraju sat što označava početak zimskog računanja vremena.

Iz kompanije "Apple" još uvijek nije stiglo zvanično saopćenje o ovoj grešci u softveru, ali se špekuliše da će se uskoro pojaviti update koji će riješiti ovaj problem.

Ogroman broj korisnika iPhonea širom Evrope koji su prespavali i zakasnili na posao, svoje su frustracije iskazali u porukama na "Twitteru".

Korisnici iPhonea 4 mogu zaobići pogrešku u softveru tako što obrišu sve postojeće alarme i kreiraju nove. Jednostavno ažuriranje postojećih alarma neće riješiti problem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: