Nove opcije
3

WhatsApp uveo postavljanje statusa sa šarenim pozadinama kao i Facebook

Klix.ba
Foto: WhatsApp
Foto: WhatsApp
WhatsApp je danas omogućio korisnicima da postavljaju statuse sa raznobojnim pozadinama, baš kao što je to nedavno uradio i Facebook, potvrdio je glasnogovornik ove društvene mreže.

Pored tekstualnih statusa sa pozadinama u bojama, na WhatsAppu je sada moguće postaviti i fotografije ili video sadržaje, što dosad korisnici nisu mogli. Tako sada prilikom postavljanja statusa, korisnici WhatsAppa mogu izabrati font, boju pozadine, kao i nalijepiti linkove stranica.

Facebook, koji inače posjeduje WhatsApp, prvi je počeo testirati šarene statuse u decembru prošle godine, prije nego su postali dostupni svim korisnicima u martu ove godine. WhatsApp je nove opcije testirao početkom ovog mjeseca.

Raznobojne pozadine na statusima kreirane su s ciljem povećanja angažmana korisnika ovih društvenih mreža. Dok mnogi smatraju kako su šareni statusi poprilično iritantni, Facebook očito vjeruje kako oni imaju pozitivan utjecaj, s obzirom da ih je počeo ugrađivati u njegove aplikacije.

WhatsApp je danas saopćio još jednu novu informaciju, a to je kako će statusi na ovoj društvenoj mreži odsad biti vidljivi i na web stranici WhatsAppa.