Tehnologija
1

WhatsApp omogućio korisnicima da pogledaju video bez prethodnog skidanja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon odluke da korisnicima uvede opciju videopoziva, WhatsApp je pripremio još jedan novitet. Ovog puta je odlučeno da se korisnicima omogući gledanje videa bez prethodnog skidanja.

WhatsApp više ne zahtijeva od korisnika da skinu video prije gledanja, baš kao što je slučaj s YouTubeom i sličnim servisima, video je moguće reproducirati bez skidanja.

Ova opcija je trenutno dostupna za Android aplikacije, a opcija će ostalim korisnicima biti dostupna u narednim danima. Nova opcija omogućava korisnicima da pogledaju video prije skidanja kako bi shvatili da li je riječ o sadržaju koji ih stvarno zanima.

"Sada ne morate čekati kako biste saznali je li video vrijedan vaše pažnje. To je velika prednost", kazao je Caitanya Tapas za Mashable India.

Korisnici su se dugo žalili na način dijeljenja videosadržaja u instant porukama, kao i na glasovne pozive. WhatsApp je u posljednje vrijeme ozbiljno počeo dodavanje novih opcija, ali prilično kasni za Facebookom i Viberom gdje opcija gledanja videa prije skidanja odavno postoji.

Vezani članci