{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uz pjesmu "Imagine" prisjetite se slavnog pjevača

S
8.10.2010. u 12:47
0
1
Uz pjesmu "Imagine" prisjetite se slavnog pjevača
0
Uz pjesmu "Imagine" prisjetite se slavnog pjevača
Početna stranica najmoćnijeg pretraživača Googlea u potpunosti je posvećena legendarnom muzičaru Johnu Lennonu. Logo Googlea je crno-bijeli, slova "oo" ilustriraju Lennonov lik, a kliknete li mišem na crveno polje sa strelicom na kraju loga začut ćete slavnu pjesmu "Imagine".
U subotu se obilježava 70 godina od rođenja engleskog pjevača, muzičara, kompozitora i osnivača jedne od najpopularnijih grupa svih vremena "The Beatlesa". Njemu u čast Google je promijenio svoj logo…

Danas i sutra logo Googlea je crno-bijeli. Kada kliknete na strelicu ugledat ćete audio-vizuelni isječak od 32 sekunde, i čuti pjesmu "Imagine" koja je i danas veoma popularna...

John Lennon rođen je 9. oktobra u Liverpoolu. Bio je muzučki genij, čovjek koji je svoju slavu koristio kako bi propagirao mir u svijetu i borio se za svoju viziju prekrasnog svijeta.

Njegove najpoznatije pjesme su "Imagine" i "Give Peace a Chance", pjesme koje iskazuju Lennonovu ljubav prema miru i čovječanstvu i njegovu viziju nekog boljeg svijeta.

Osnivač "Beatlesa" i najistaknutiji član te grupe, ubijen je 8. decembra 1980. godine ispred svog stana u New Yorku. Ubio ga je njegov obožavatelj Mark David Chapman.

Ipak, njegove pjesme žive, a njegova udovica Yoko Ono i danas se zalaže za mir i ljudska prava…

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: