Tehnologija
0

Uskoro u prodaji Nikonov digitalac sa projektorom

Sarajevo-x.com
Pokazivanje fotografija prijateljima nikad nije bilo lakše nego sada. Kompanija "Nikon" je proizvela poboljšani digitalni fotoaparat sa ugrađenim projektorom.

Zaboravite na naguravanje oko digitalnog fotoaparata kako bi svi na malom LCD-ekranu mogli vidjeti fotografije. Novi model Nikon S1100pj projektuje kolekciju fotografija na zid kako bi ih svi mogli vidjeti.

Novi projektor COOLPIX jačine četrnaest lumena je dosta bolji od svog prethodnika pa je slike moguće projektovati i u svjetlijim prostorijama.

Ovaj uređaj može poslužiti i kao prenosivi projektor kojeg je moguće priključiti direktno na kompjuter i prikazivati fotografije iz njegove memorije.

Također, posjeduje 14,1 megapikselni senzor kao i peterostruki zoom. Opremljen je i ekranom osjetljivim na dodir dijagonalne veličine 7,62 cm preko kojeg je moguće pogledati fotografije bez korištenja projektora.

Inovativni S1100pj nudi i pet funkcija za smanjenje zamućenosti slike i automatski način fotografisanja. Uključuje i niz kreativnih filtera poput "ribljeg oka" kao i mnoge druge.

NCOOLPIX S1100pj će biti u prodaji u crnoj i zelenoj varijanti od 16. septembra ove godine, a koštat će 423 eura.