{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro stižu telefoni koji će se moći savijati i rolati

S
1.11.2011. u 10:14
0
8
Uskoro stižu telefoni koji će se moći savijati i rolati
0
Uskoro stižu telefoni koji će se moći savijati i rolati
Kako se približavamo kraju 2011. godine, pitanje je šta nas u tehnološkim inovacijama čeka u 2012. godini? Prepoznavanje glasa je već omogućeno u nekim uređajima, navikli smo se na touchscreen, ali ono što je odjeknulo u svijetu kao velika vijest jeste da Nokia testira savitljive telefone koji će biti dostupni iduće godine.
Prošle sedmice Nokia je demonstrirala prototip uređaja koji možemo saviti i uvrtati te koji olakšava listanje stranica i zumiranje. Samsung je odmah nakon toga najavio da će u 2012. imati fleksibilne monitore i tablete, prenosi CNN.

Prednosti fleksibilnih monitora su razne. Prije svega trajniji su i nema opasnosti od lomljenja ekrana, a zatim, tu je i ta fleksibilnost zumiranja. Fleksibilni ekrani će biti najnoviji veliki pomak kod mobilnih telefona otkako se pojavio touchscreen.

Ove najave su otvorile i mogućnost preklapanja uređaja. Najveće kritike stižu zbog premalog ili prevelikog ekrana, a uz preklapanje i stavljanje svakog ekrana u džep mogućnosti su prilično velike.

Microsoft je prošle sedmice objavio video u kojem je svaka površina digitalna. Vizionari iz kuća mobilnih telefona razmišljaju o tome da naprave čak i uređaj koji će se moći zarolati, tako da se tehnološkim inovacijama ne vidi kraj, a fanovima telefona i novih uređaja za početak ostaje da sačekaju fleksibilne monitore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: