Tehnologija
0

Uskoro na tržištu jeftniji Sony PlayStation Portable

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Japanska kompanija Sony uskoro će na tržište lansirati jeftiniju i tanju verziju PlayStation Portablea (PSP) kako bi se što bolje takmičila sa Nintendovom prijenosnom igraćom konzolom DS, koja ostvaruje odlične prodajne rezultate.

Poznati proizvođač elektronskih uređaja u utorak je objavio da će nova verzija prijenosne igraće konzole PSP biti lansirana 20. septembra u Japanu.

I Sony i Nintendo su svoje prijenosne konzole PSP i DS lansirali krajem 2004. godine, ali prodajni rezultati konzole PlayStation Portable, na kojoj se može slušati muzika i igrati igre, u posljednje vrijeme potpuno su poražavajući u odnosu na prodaju Nintendove prijenosne konzole DS.

Novi PSP će se prodavati po cijeni od 162 dolara (19.800 jena), što je 5% niža cijena od cijene postojećeg modela koji se prodaje po cijeni od 170 dolara (20.790 jena). Cijena DS nove verzije Nintendo DS-a, DS Lite, iznosi 137 dolara (16.800 jena).

Nintendo DS posjeduje dva ekrana i otvara se poput knjige.

Također je najavljeno lansiranje najnovije verzije popularne Sonyjeve igre "Gran Turismo" u oktobru. "Gran Turismo 5" je jedna od najiščekivanijih igara za igraću konzolu Playstation 3.