{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro dostupne neke od usluga PlayStation mreže

S
1.5.2011. u 13:30
0
0
Uskoro dostupne neke od usluga PlayStation mreže
0
Uskoro dostupne neke od usluga PlayStation mreže
Kompanija Sony je saopćila da će uskoro pokrenuti neke od usluga na svojoj PlayStation mreži koja je ugašena nakon hakerskog napada i krađe ličnih podataka oko 77 miliona korisnika, javlja BBC.
Zvaničnici kompanije Sony tvrde da je, nakon što su lični podaci korisnika nedavno ukradeni u hakerskom napadu, sigurnost njihovih kompjuterskih sistema znatno poboljšana.

Za propust u sigurnosti mreže se izvinio direktor Sonyjevog odjela za PlayStation Kazuo Hirai. Krađa podataka je rezultirala istragama u SAD-u i Evropi.

Prema riječima Hiraija, ovi ilegalni napadi su samo dodatno ukazali na raširenost problema sa cyber sigurnošću.

Korisnici mreže su prvi put primijetili da nešto nije u redu kada joj nisu mogli pristupiti 20. aprila. U danima nakon toga kompanija Sony je izdala tri saopćenja putem kojih je zatraženo strpljenje korisnika dok se ne završi istraga. Sigurnosni proboj je postao očigledan 27. aprila.

U saopštenju objavljenom na oficijelnom PlayStation blogu, zvaničnici kompanije Sony su rekli da su usluge kompromitovane zbog "ilegalnog i neovlaštenog upada u mrežu". Također, iako su podaci kreditnih kartica šifrovani i nema dokaza da su ukradeni, njihova krađa se ipak ne može isključiti sa sigurnošću. PlayStation mreža omogućava korisnicima kupovinu i igranje igara međusobno putem interneta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: