Novi izum
0

Usedlite se na svom sljedećem letu avionom

Sarajevo-x.com
Kako bi aviokompanije primile što više putnika koji zauzimaju što manje prostora, talijanski stručnjaci izumili su sjedišta u obliku sedla, tvrdeći da omogućavaju udobniji položaj tijela u toku putovanja.

Sjedišta nazvana "Skyrider" će biti predstavljena u Kaliforniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, a sigurno će izazvati mnogo pažnje javnosti i aviokompanija.

Početkom ove godine irska aviokompanija "Ryanair" najavila je "vertikalna sjedišta", odnosno stajaća mjesta u avionu, iako su male šanse da će im taj plan proći kod čelnika evropske avijacije.

Prema riječima Dominiquea Menoud, generalnog direktora kompanije izumitelja "Aviointeriors Group", kazao je da je nekoliko aviokompanija izrazilo interes za novim sjedištima, piše "Daily Mail".

"Izuzetno smo uvjereni da će ovaj sjajni izum naići na prihvatanje aviokompanija koje žele ekonomski napredovati", izjavio je Menoud. "Ovo su udobna sjedišta za period od jednog do tri sata leta. Sjedišta su poput sedla. Kauboji jašu konje po osam sati dnevno i i dalje im je udobno."