Pomjera granice
11

U Sarajevu predstavljeni novi uređaji iz Huawei P30 serije

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nakon martovske svjetske premijere u Parizu, Huawei je u saradnji s BH Telecomom večeras u Sarajevu svečano predstavio nove uređaje iz P30 serije

Huawei nastavlja sa već dobro poznatim dizajnom i fotografijom, sa najnaprednijom serijom kamere pametnih telefona, koje sadržavaju inovativan Huawei SuperSpectrum senzor, optičke SuperZoom leće, novu Huawei Time of Flight (ToF) kameru, te poboljšanju optičku i AI tehnologiju stabilizacije slike. Sa svim ovim dodatcima, Huawei P30 i P30 Pro snimaju izvanredne fotografije i video sadržaje.

"HUAWEI P30 serija sa svojim inovacijama, sasvim sigurno će promijeniti percepciju mobilne fotografije i postaviti pravila za narednu generaciju pametnih telefona, omogućujući korisnicima da uhvate istinsku ljepotu koja ih okružuje putem uređaja koji im stane na dlan", izjavio je Dalibor Ritan, direktor terminalnog odjeljenja HUAWEI BiH.

Najrelevantnija stranica za recenzije kamera, proglasila je HUAWEI P30 Pro dosad najboljim mobitelom ikad dodijelivši mu 112 bodova. HUAWEI P30 Pro prvi je uređaj na svijetu koji dolazi s četverostrukom Leica kamerom.

"BH Telecom već godinama prati svjetske trendove u mobilnoj industriji i trudi se učiniti ih dostupnim svim našim korisnicima. Tako je i ovaj put, odmah nakon svjetske premijere koja je održana u Parizu prošle sedmice, uređaji Huawei P30 Pro i Huawei P30 će do kraja sedmice biti dostupni u ponudi BH Telecoma", rekao je Elvedin Kanafija, v.d. Izvršnog direktora za razvoj poslovanja BH Telecoma.

Huawei P30 Pro i P30 bit će u ponudi BH Telecoma s mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate, uz postpaid pakete.