Uskoro novi trailer
0

U igri Grand Theft Auto 5 ćete moći igrati s tri lika

Klix.ba
Peti nastavak popularne igre Grand Theft Auto donosi mnoge promjene u odnosu na prethodne nastavke, a jedna od njih je i to što će igrači moći igrati s tri različita lika.

Detalji su otkriveni u decembarskom izdanju magazina Game Informer. Na naslovnici magazina su tri lika kojim će igrači upravljati tokom igranja igre GTA 5.

Detalji su objavljeni na 18 stranica. Govori se o tri glavna lika, novom načinu na koji će se koristiti, o istraživanju Los Santosa, najvećeg otvorenog svijeta koji je kompanija Rackstar ikada napravila.

Trojica likova se zovu Trebor, Fanklin i Michael. Svaki od njih ima svoju osobnost, vještine i društvene krugove u kojim se kreću, a sve to utječe na kompletnu priču cijele igre. Trevor je ovisnik o drogama i kriminalac, Michael je stalno na ulici, gdje zarađuje novac, dok je Michael "penzionisani" pljačkaš banaka.

Igrači će moći gotovo u svakom trenutku zamijeniti igrače pa čak i tokom misija, a u nekim će morati sarađivati kako bi posao bio uspješno obavljen.

Los Santos i njegova okolina su veći u odnosu na mape kreirane za Red Dead Redemption, Grandt Theft Auto 4 i Grand Theft Auto San Andreas zajedno. Oko grada se nalazi velika šuma koju je moguće istraživati. Moguće je istražiti i vojnu bazu, pa čak i dno okeana.

Dinamične misije iz Red Dead Redemptiona su također uključene. Igračima su na raspolaganju različita vozila. U igru su uključene i male sporedne misije.

Igra je bazirana na istom svijetu kao i GTA 4. To znači da igrači mogu naići na likove iz te igre i ekspanzija, ali likova iz ostalih nastavaka neće biti.

Novi detalji bi mogli biti otkriveni 14. novembra kada bude objavljen novi trailer. Trailer se trebao pojaviti ove sedmice, ali je to odgođeno nakon što je ranije uragan Sandy pogodio New York, gdje se nalaze porostorije kompanije Rockstar. Radnja se odvija u Californiji u sadašnjosti. Igra će na tržište stići nakon marta sljedeće godine.